Sari la conținut
Home » Tot mai multe animale de companie sunt în pericol în Anglia. Criza costului vieții se adâncește

Tot mai multe animale de companie sunt în pericol în Anglia. Criza costului vieții se adâncește

Sute de animale abandonate pe fondul crizei costului vieții în Bristol, Anglia. Cei de la Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de Animale (RSPCA) se tem că tot mai multe animale vor fi abandonate din cauza crizei legate de costul vieții.

Organizația caritabilă pentru bunăstarea animalelor se teme că pandemia și actuala criză a costului vieții vor face ca și mai multe animale să fie abandonate în 2022.

A crescut abandonul animalelor cu 14% față de anul trecut

Sute de animale abandonate pe fondul crizei costului vieții în Bristol, Anglia, unde mai mult de 170 de animale de companie au fost abandonate între lunile ianuarie și iulie. Acest fapt a dus la o creștere cu 14% față de anul trecut.

Dermot Murphy, inspector șef al RSPCA, a declarat că nu există „niciodată o scuză pentru a abandona un animal”.

Anul trecut, organizația caritabilă a văzut 235 de animale abandonate în Bristol, dar se teme că anul acesta numărul acestora va fi depășit.

Dl Murphy a declarat că organizația caritabilă vede „în fiecare zi” cazuri de abandon de animale „de neconceput și care frâng inimile”.

El a adăugat: „Înțelegem că uneori se poate întâmpla ceva neașteptat – pandemia și criza costului vieții au dovedit acest lucru – dar nu există niciodată o scuză pentru a abandona un animal.

„Întotdeauna există alte opțiuni pentru oricine care a trecut prin vremuri grele și nu-și mai poate permite să își păstreze animalul de companie”.

Numărul de animale aruncate este în creștere la nivel național, cu o creștere de 17% din 2020 până în 2021 și o creștere de 24% până acum în 2022.

Costul vieții va avea un impact negativ major asupra animalelor de companie, consideră proprietarii

Indicele de bunătate a animalelor a arătat că 78% dintre proprietarii de animale de companie cred că acest cost al vieții va avea un impact asupra animalelor lor, aproape șapte din 10 (68%) exprimându-și îngrijorarea că prețul îngrijirii crește, iar o cincime (19%) se îngrijorează cu privire la modul în care își vor permite să își hrănească animalele de companie.

Un raport recent al Societății Regale de Prevenire a Cruzimii față de Animale (RSPCA) și al Scottish SPCA, Societatea Scoțiană pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale, a arătat că această criză a costului vieții este cea mai urgentă amenințare la adresa bunăstării animalelor de companie.