#1 Veveriţa zburătoare

01 veverita zburatoare 01- 1 veve zburatoareOriginară din Australia, dulcica veveriţă “planoare” arată exact ca o veveriţă, doar că are şi aripi. Se hrănesc cu nectar dulce (probabil că asta le ajută să fie atât de drăgălaşe!) şi li se mai spune “planorul de trestie de zahăr”.

#2 Wallaby Australian

Cangurul în miniatură nu este singurul animal drăgălaş provenit de pe continentul australian, dar este în topul lor. Priveşte-l şi spune că nu e adorabil, dacă poţi!

02 wallaby 02-2 wallaby

#3 Wombatul cu nas păros

03 - wombatAcest mic spre mediu animal drăguţ se găseşte tot în Australia. Şi ca majoritatea marsupialelor, e suuuper haios!  

#4 Şobolanul de copac cu creastă roşie

04- soarecele de copac cu creastaÎn spatele acestei titulaturi înspăimântătoare, micuţul rozător este de departe un animal frumuşel, chiar adorabil am putea spune. Culorile sale sunt uimitoare! 

#5 Broasca ţestoasă cu bumbi

05 broasca cu bumbi 05 - 2 broasca cu bumbiGasită în Madagascar, broasca ţestoasă cu bumbi se află în mare pericol de dispariţie. Ar fi păcat să pierdem o specie atât de drăgălaşă, nu-i aşa?…

#6 Maimuţa Roloway

Photo by (C)Paul A. Selvaggio 06 - 2 rolowayPriveşte acest animăluţ pufos şi spune cu mâna pe inimă că nu ai vrea să-l strângi în braţe! Acesta este un exemplar din maimuţa Roloway, specie rară care se găseşte în pădurile din Gana. 

#7 Gibonul din Hainan

07 gibonul hainianAceastă specie este atât de rară încât se găseşte doar în anumite zone ale insulei Hainan din China. 

#8 Panda Roşu

08 3-red panda Red Panda - Ailurus fulgens 08 red pandaPanda Roşu trăieşte în aria Himalaya şi în sud-vestul Chinei. Acest drăgălaş este mai mult o combinaţie de raton cu sconcs şi nevăstuică, dar este la fel de pufos ca un urs Panda! 

#9 Numbatul

09 numbatNumbatii sunt marsupiali din Australia de Vest (nicio surpriză, nu?). Puiuţii de Numbat  sunt mai mici ca palma omului. 

#10  Jerboa, şoricelul ţopăitor

10 - 2 jerboa 10 jerboaPriveşte aceste urechi imense! Micul animal este un mix intre iepure şi şoarece. Unul reuşit, nu?