Sari la conținut
Home » O nouă specie de șarpe a fost identificată. Ce legătura are actorul Harrison Ford cu noua descoperire

O nouă specie de șarpe a fost identificată. Ce legătura are actorul Harrison Ford cu noua descoperire

sursă foto: The people

Starul Indiana Jones, spre deosebire de arheologul cu biciul pe care îl interpretează, se pare că este un fan al reptilelor alunecoase. O nouă specie de șarpe a fost numită după Harrison Ford. Reptila, cunoscută sub denumirea științifică de Tachymenoides harrisonfordi, a fost descoperită în Peru.

A fost numită după Ford pentru a onora activitatea de mediu a veteranului actor. Harrison Ford, care este vicepreședinte al grupului non-profit Conservation International, a declarat că acest lucru este „umilitor”.

Cercetătorii au descoperit o nouă specie de șarpe

„Șarpele are ochi în care te poți îneca și își petrece cea mai mare parte a zilei făcând plajă lângă o baltă de apă murdară – probabil că am fi fost prieteni la începutul anilor ’60”, a declarat starul pentru Conservation International.

„Cu toată seriozitatea, această descoperire este umilitoare. „Este un memento că mai sunt încă atât de multe de învățat despre lumea noastră sălbatică – și că oamenii sunt o mică parte dintr-o biosferă imposibil de vastă. „Pe această planetă, toate destinele sunt întrepătrunse, iar în acest moment, un milion de specii se clatină pe marginea uitării.

Specia a foost botezată după numele actorului Harrison Ford

„Avem un mandat existențial de a repara relația noastră ruptă cu natura și de a proteja locurile care susțin viața.” Spre deosebire de Indiana Jones, se pare că Ford este un fan al șerpilor, iar pasionatul de conservare are și un păianjen – Calponia harrisonfordi – și o specie de furnică – Pheidole harrisonfordi – care îi poartă numele.

Descoperirea noii specii de șerpi este rezultatul unei colaborări comune între cercetători din Peru și Statele Unite și a fost făcută în Parcul Național Otishi din Peru. Tachymenoides harrisonfordi este un șarpe mic și zvelt, măsurând doar 16 centimetri la maturitate. Este bine camuflat, dar inofensiv pentru oameni, având o dietă formată din șopârle și broaște.

Edgar Lehr, biologul care a condus expediția care a descoperit șarpele, a declarat: „Descoperirea unei noi specii, atribuirea unui nume și introducerea ei în lume este o activitate frumoasă și necesară. „Prin acest nume, dorim să îl onorăm pe Harrison Ford ca actor și ecologist și sperăm să creăm conștientizarea faptului că mai există zone îndepărtate din lume în care nu îi cunoaștem specia. „Doar speciile care sunt cunoscute pot fi protejate”, potrivit skynews.ro.