De 532 Vizualizari

Toate ţările membre UE folosesc o soluţie GIS românească pentru raportarea privind starea de conservare a naturii

 

In curand vom vedea realitatea despre fauna si speciile Romaniei.

TeamNet, unul dintre cei mai importanti integratori de solutii IT&C de pe piata din Romania, a dezvoltat aplicatia prin care tarile membre ale Uniunii Europene vor genera si raporta datele geospatiale privind arealul de distributie al speciilor si habitatelor.

Pana la finalul lunii iunie 2013, statele membre sunt obligate sa raporteze Comisiei Europene starea de conservare a speciilor si habitatelor de importanta comunitara si masurile pe care le-au luat in baza Directivei Habitate.

Aplicatia genereaza arealul speciilor si habitatelor in cadrul unui GIS (Sistem Informatic Geografic), tehnologie care permite crearea, stocarea, analiza si prelucrarea de date geospatiale. Solutia dezvoltata de TeamNet a fost integrata in instrumentul de raportare in urma unei selectii din randul mai multor algoritmi propusi de diverse tari membre ale Uniunii Europene. Beneficiarul proiectului este Centrul Tematic European pentru Conservarea Biodiversitatii, parte a Agentiei Europene de Mediu.

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X