Ținut închis într-o cușcă, un urs simte libertatea după nouă ani de chin!

Nouă ani petrecuți într-o cușcă!

Un urs pe nume Tuffy a fost forţat să stea într-o cușcă timp de peste nouă ani, doar pentru a distra oamenii veniți la circ. El a fost luat din propriul său habitat natural, îndepărtat de lângă familie și folosit în scopuri de amuzament și îmbogățire.

Viaţa lui era despre tortură, tristeţe şi mizerie, dar Animals Asia a decis să intervină şi să-i salveze viaţa cât mai era timp.

Ținut închis într-o cușcă

Când sunt în captivitate, urşii sunt crescuţi într-o cuşcă strâmtă şi nu ştiu absolut nimic despre natură sau mediul înconjurător.

Reacția adorabilului urs atunci când simte pentru prima dată apa este de neprețuit.

Urșii sunt animale carnivore de talie mare, voluminoase, masive și greoaie. Ursul malaiez (Helarctos malayanus) este cel mai mic reprezentant al familiei: lungimea corpului 1,2-1,5 m, greutatea 27-70 kg. Ursul brun are o lungime de 2 m și o greutate de 150-250 kg, iar ursul polar o lungime de 2,4-2,7 m și o greutate de 400-590 kg. Cel mai mare reprezentant este ursul grizzly cu o lungime de 2,8 m și o greutate de 780 kg, fiind cel mai mare mamifer carnivor actual. Masculii sunt cam cu 1/5 mai mari decât femelele. Trăiesc până la 15-30 de ani în stare liberă, iar în captivitate, un urs polar a trăit 47 de ani.