Sari la conținut
Home » Țineți pisicile active! Este benefic pentru sănătatea lor

Țineți pisicile active! Este benefic pentru sănătatea lor

sursă foto: caută.vet

Îți amintești în martie 2020, când ai fost în carantină în interiorul casei tale? Da, aveai tot ce ți-ar fi putut fi necesar în interiorul casei tale. Aveai patul tău confortabil, mâncare și o mulțime de lucruri pe care să le faci și să te ții ocupat. Dar, după un timp, tot înnebuneai, plictisit de moarte, nu-i așa?

Acum gândește-te la felina ta, care este cam în aceeași situație. Da, are un castron plin de mâncare pentru pisici , un milion de jucării, un pervaz frumos la fereastră de unde să se uite și tot ce și-ar putea dori vreodată. Dar ai putea să-l învinovățești că vrea totuși mai mult? Pentru că vrea o pauză în monotonia și traiul de zi cu zi al vieții între patru pereți?

Pisicile domestice plictisite tind să intre în bucluc

Pisicile care se plictisesc și nu sunt suficient de stimulate tind să se bage în necazuri. Pisica poate deveni agresivă față de dumneavoastră. Poate să fugă pe ușa de la intrare atunci când aceasta este deschisă. Poate începe să se bată cu celelalte pisici. Cum poți menține o pisică de interior fericită?

Indiferent de vârstă sau de nivelul de energie, toate pisicile domestice pot avea nevoie de puțină joacă și activitate suplimentară în viața lor. Când ne gândim la ceva în plus , dorim să ne concentrăm pe trei aspecte cheie: fizic, cognitiv și de mediu.

Activitatea fizică suplimentară include exercițiile fizice și joaca. Este esențial să oferiți pisicii o mulțime de oportunități de cățărare și spațiu vertical. Pisicile adoră să fie la înălțime, iar acest lucru le dă un sentiment de încredere și siguranță. Puteți folosi mobilier pentru pisici, cum ar fi copaci pentru pisici și rafturi, sau pur și simplu aranjați mobilierul într-un mod în care pisica se poate ridica la înălțime, poate pe o masă sau pe un raft, și să observe camera.

Cățăratul este un exercițiu excelent! Cu toate acestea, joaca este modalitatea numărul unu de a vă menține pisica de interior fericită și de a-i oferi o îmbogățire fizică. Ar trebui să încercați să vă jucați cu pisica de două ori pe zi, timp de aproximativ zece minute de fiecare dată, dacă este posibil. Aceste sesiuni de joacă funcționează cel mai bine dimineața și seara, deoarece pisicile sunt crepusculare și, în mod natural, sunt cele mai active în jurul zorilor și al amurgului.

Activitatea cognitivă

Felina de apartament nu are prea multe lucruri la care să se gândească. Mâncarea îi vine într-un bol. Totul, în cea mai mare parte, rămâne la fel de la o zi la alta. Una dintre cele mai bune modalități de a menține o pisică de interior fericită este să îi oferiți modalități de a-i stimula și dezvolta creierul și de a o face să gândească. Dacă se gândește și se concentrează la ceva productiv, nu are probleme!

Puzzle-urile cu mâncare sunt o îmbogățire cognitivă excelentă pentru pisici, la fel ca și antrenamentul cu clicker. Puzzle-urile îi permit să caute hrana, iar ea trebuie să își dea seama cum să ajungă la gustarea delicioasă. Învățarea unor noi trucuri poate fi, de asemenea, foarte distractivă pentru pisica dumneavoastră. 

Amenajarea mediului înconjurător al pisicii de interior într-un mod care să fie stimulant și interesant este ultimul factor cheie pentru a vă menține fericită pisica de interior. Așa cum am discutat mai devreme, spațiul vertical face ca o cameră mică să pară mult mai mareși îi oferă mai mult spațiu pentru a se cățăra și a explora.

Împreună cu spațiul vertical, locurile de ascundere sunt, de asemenea, importante chiar și pentru pisicile încrezătoare. Fiecare pisică are nevoie de un loc confortabil și confortabil în care să se ascundă și să aibă parte de timp privat! O mulțime de spații de odihnă, oportunități de a se relaxa și de a privi pe fereastră și o multitudine de resurse, cum ar fi cutii de gunoi, mâncare și apă, sunt toate aspecte importante ale îmbunătățirii mediului, potrivit hartz.com.

Puteți să vă dresați pisica să meargă cu hamul și lesa

Indiferent de cât de multă activitate le oferiți pisicilor dumneavoastră în interior, uneori, adăugarea unor activități exterioare poate fi de asemenea foarte utilă. Deși a permite pisicii să se plimbe liber în aer liber poate fi periculos în multe cartiere, există o mulțime de moduri sigure de a permite pisicii de interior să experimenteze viața în afara celor patru pereți.

Puteți să vă dresați pisica să meargă cu hamul și lesa și să ieșiți la plimbare prin cartier. De asemenea, pisicii dumneavoastră i-ar putea face plăcere să iasă în cărucior sau în rucsac. Pentru unele persoane, adăugarea unui „catio”, sau a unui spațiu exterior închis de care pisica dumneavoastră se poate bucura în siguranță, este, de asemenea, o opțiune excelentă. 

Cel puțin, fiecare pisică se bucură de o fereastră bine deschisă, cu un pervaz confortabil pe care să se relaxeze și să privească păsările. Păstrarea acestor lucruri în minte poate ajuta foarte mult la menținerea unei pisici de interior fericite. Viața între patru pereți este plictisitoare, faceți tot posibilul pentru a păstra viața pisicii cât mai distractivă, interesantă.