Sari la conținut
Home » Ți se va rupe inima! Un pui de delfin a murit chiar sub privirile pescarilor: „Mă uitam cu lacrimi în ochi…”

Ți se va rupe inima! Un pui de delfin a murit chiar sub privirile pescarilor: „Mă uitam cu lacrimi în ochi…”

Ți se va rupe inima! Un pui de delfin a murit chiar sub privirile pescarilor: Mă uitam cu lacrimi în ochi. Sunt și eu părinte

Nu doar oamenii își apără copiii, ci și mamele delfin. Recent, o mamă delfin a fost surprinsă când încearcă cu disperare să-și salveze puiul. Ea nu s-a alăturat grupului, ci a rămas alături de puiul ei ce devenise o victimă sigură altor prădătoare aflate din adâncuri.

„Am văzut o mamă cu puiul ei care era foarte obosit, nu putea să înoate cum trebuie. Însă mama stătea lângă el, nu l-a părăsit ca să se alăture grupului. A stat cu el tot timpul. Încerca să îl protejeze, să îl împingă înapoi spre grup”.

Un pui de delfin a fost văzut în timp ce plutea la suprafață, într-o lagună din Mauritius, acolo unde activiștii de mediu solicită declanșarea unei anchete în urma morții a zeci de delfini, ca urmare a scurgerii de petrol dintr-o nava japoneză.

Înregistrarea video arată ultimele momente disperate ale unei mame și puiului său, înainte ca amândoi să moară.

Zeci de delfini au fost găsiți morți în Mauritius, mulți dintre aceștia eșuând pe mal, după ce nava japoneză MV Wakashio a lovit un recif de corali în Oceanul Indian. Astfel declanșând o scurgere de petrol care a putut fi observată din satelit.

Pescarii au încercat să salveze delfinii

Yasfeer Heenaye, pescarul în vârstă de 31 de ani care a filmat mama și puiul de delfin, a declarat că a văzut aproape 200 de delfini într-un recif, între 25 și 30 dintre aceștia fiind morți.

„Unii erau răniți, iar alții doar pluteau”, a spus Heenaye. Pescarii au încercat să scoată delfinii din lagună și să îi alunge în largul mării.

„În interiorul recifului este petrol, așa că dacă rămân în interior ar putea muri cu toții, dar dacă ies poate vor supraviețui. Încercam să îi facem să iasă din recif, făceam zgomote din barcă”, a explicat pescarul.

Este foarte dificil să văd o mamă care se chinuie să-și salveze puiul

„Am văzut o mamă cu puiul ei care era foarte obosit, nu putea să înoate cum trebuie. Însă mama stătea lângă el, nu l-a părăsit ca să se alăture grupului. A stat cu el tot timpul. Încerca să îl protejeze, să îl împingă înapoi spre grup”, a continuat Heenaye.

Puiul de delfin a murit chiar sub privirile pescarilor, plutind pe valuri, relatează Reuters.

„Mă uitam cu lacrimi în ochi. Sunt și eu părinte, am o fiică, este foarte dificil să văd o mamă care se chinuie să-și salveze puiul”, a mai spus pescarul.

La scurt timp după aceea, mama a avut convulsii și a murit, a declarat un alt martor la incident, Reuben Pillay.