Sari la conținut
Home » SURPRINZĂTOR! De ce CIMPANZEII care vizionează împreună un film dezvoltă același sentiment de legătură și apropiere pe care îl simt și oamenii? 

SURPRINZĂTOR! De ce CIMPANZEII care vizionează împreună un film dezvoltă același sentiment de legătură și apropiere pe care îl simt și oamenii? 

Cimpanzeii care vizionează împreună un film sau un video dezvoltă același sentiment de legătură și apropiere pe care îl simt și oamenii, spun cercetătorii americani, notează BBC.În urma unui studiu, psihologii au studiat comportamentul acestora și au descoperit un sentiment sporit de apropiere între ei, sentiment considerat a fi unic doar pentru oameni.După cercetări, specialiștii au ajuns la concluzia că acest fapt relevă „rădăcinile” sentimentului de a urmări și a împărtăși emoțiile vizionării un film sau un video cu încă o ființă.Studiul aduce în discuție lipsa de comunicare și afecțiune dintre oameni atunci când există mai puține experiențe comune. De exemplu, familiile care nu se mai uită împreună la un film sau la televizor și aleg să se separe conectatându-se în medii sociale virtuale folosind propriile telefoane mobile.

Oamenii sunt „dependenți de a-și împărtăși sentimentele cu alți oameni”

Psihologul Wouter Wolf spune că o parte din atracția socială a scoial-media constă în faptul că ea pune în apetitul uman împărtășirea momentelor – creând un sentiment de a vedea ceva împreună. Oamenii sunt „dependenți de a-și împărtăși sentimentele cu alți oameni”, sentiment care se pare că îl au și cimpanzeii.Profesorul Wouter Wolf, de la departamentul de psihologie și neurologie de la Universitatea Duke din SUA, spune că există un semn distinctiv în ceea ce privește bucuria vizionării comune. Dacă acest fapt este întrerupt apare un sentiment de iritare.