2499 Vizualizari

S-a AFLAT de ce câinii îşi ÎNCRUCIȘEAZĂ LABELE, precum oameni

S-a AFLAT de ce câinii îşi ÎNCRUCIȘEAZĂ LABELE, precum oameni

Specialiștii spun că nu există o denumire ştiinţifică pentru acest fenomen, însă acest comportament al animalelor are la bază un fenomen ştiinţific.

Câinii sunt foarte expresivi atunci când vine vorba de limbajul corpului, iar ”poziţia de politeţe” ar putea fi modul în care câinii încearcă să transmită anumite emoţii oamenilor, informează InVerse.

”Câinii îşi utilizează membrele pentru a comunica, însă în acest caz încrucişarea lor atunci când se odihnesc are mai mult legătură cu faptul că se simt confortabili, dar şi cu structura corpului lor,” a declarat consultantul în comportamentul animalelor Amy Shojai.

”Încrucişarea membrelor le aduce pe acestea într-o poziţie mai relaxată. Însă, pentru câinii de statură mică, precum Bulldog-ul, conformaţia corpului le-ar putea face dificilă aşezarea într-o astfel de poziţie,” adaugă ea.

Frania Shelley-Grielen, expert în comportament animal, susţine că postura câinelui poate indica faptul că animalul se simte confortabil.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X