Sari la conținut
Home » Surf si rechini – drama evitata la limita

Surf si rechini – drama evitata la limita

Un surfer australian a vazut moartea cu ochii, zilele trecute, la un concurs desfasurat in Africa de Sud, in timpul caruia a fost atacat de un rechin, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

https://www.youtube.com/watch?v=xrt27dZ7DOA

Mick Fanning, triplu campion astepta rabdator in apa sa-i vina randul in finala, cand un rechin a aparut brusc in spatele lui.

„Am inceput sa dau din picioare si sa tip. Am vazut doar inotatoarea dorsala, nu si dintii. Am reusit sa-i dau o lovitura in spate cu piciorul”, a povestit cel supranumit ”White Ligthning”.

La competitia internationala desfasurata in Jeffreys Bay, scenariu celebru de surf din provincia Cap Oriental (Sud), in apropiere de Port Elizabeth, transmisa in direct la televiziune, Fanning este vazut stand pe placa in timp ce dorsala se indreapta rapid spre el.

Surferul, in varsta de 34 de ani se zbate dar rechinul reuseste sa-l rastoarne in apa. Mama lui Fanning, care privea concursul transmis la televiziune in Australia, a crezut ca isi pierde fiul.

O echipa de ski-jeturi pe apa a venit insa in ajutorul surferului australian care a declarat ca, nu a avut sectionata decat franghia de care era atasata placa de surf.

”Mike Fanning a scapat fizic si psihic teafar din atac”, a confirmat Liga Mondiala de Surf (WSL), care a precizat ca, in atac ar fi fost implicati doi rechini.