Sari la conținut
Home » Sunt pisicile mai rapide decât câinii? Nu există încă un răspuns 100% corect

Sunt pisicile mai rapide decât câinii? Nu există încă un răspuns 100% corect

Sunt pisicile mai rapide decât câinii. Teoretic, pentru a ști dacă pisicile sunt mai rapide decât câinii, trebuie să stabilim despre ce rase vorbim. Cu toate acestea, câinii au, în general, un avantaj față de pisici. Și asta deoarece mulți sunt crescuți special pentru abilitățile lor de vânătoare sau atletice.

Pentru a obține un răspuns cât mai precis, am măsurat viteza celei mai rapide rase de pisici. Și am comparat-o cu cea a celei mai rapide rase de câini. Rezultatul e clar: câinii sunt mai rapizi decât pisicile. Cu toate acestea, pisicile încă pot întrece câinii!

Cele mai rapide rase de pisici și câini

Caine și pisică
Caine și pisică care stau împreună

Cea mai rapidă pisică domestică este Egyptian Mau. Cea mai mare viteză a pisicii este de 48 km/h, și a fost numită Greyhoundul felin. Acest fapt face aluzie la cel mai rapid câine – Greyhound! Cea mai mare viteză prinsă de această rasă este de72 km/h.

Cu toate acestea, cel mai rapid animal terestru este, de fapt, tot o… pisică. Ghepardul poate trece de la staționare la 100 km/h în 3 secunde. Iar viteza sa maximă este de 120 km/h!

Pentru a vă face o idee mai bună despre cât de rapide sunt toate aceste animale în raport cu celelalte iată vitezele maxime ale altor animale:

Viteza maximă a animalelor

Șoimul Peregrine (cea mai rapidă pasăre) 390 km/h

Ghepard (cel mai rapid animal terestru) 120 km/h

Peștele zburător (cel mai rapid pește) 110 km/h

Greyhound (cel mai rapid câine domestic) 72 km/h

Egyptian Mau (cea mai rapidă pisică domestică) 48 km/h

Usain Bolt (cel mai rapid om) 4 mph

Cum se ating astfel de viteze

Ghepardul și ogarul Greyhound aleargă atât de repede pentru că atunci când picioarele lor lovesc solul, o fac într-un model circular. Șoldurile lor pivotează, iar coada se balansează. Ceea ce le permite să facă viraje bruște chiar și la viteze mari, păstrându-și în același timp echilibrul.

Gheparzii sunt însă o specie diferită de pisica domestică. Așa că coroana pentru cel mai rapid animal de compani îi revine în continuare ogarului.

Cu toate acestea, pisicile sunt sprinteri excelenți. În timp ce câinii sunt mai buni alergători de anduranță. Acest lucru înseamnă că pisicile pot trece de la staționare la alergare mult mai repede decât câinii, potrivit consciouscat.

Pisicile obosesc însă mai repede decât câinii. Deci nu vor putea ține pasul cu câinii pe o distanță lungă. Dar felinele pot schimba direcția mai repede, deci câștigă iar. Cursa încă nu este decisă, în mod clar.