Sari la conținut
Home » Sunt mingile de tenis rele pentru câini? Alegeți alternative mai sigure

Sunt mingile de tenis rele pentru câini? Alegeți alternative mai sigure

Ai fost vreodată bonă pentru animale?

Când te gândești la jucăriile clasice pentru câini, mingile de tenis sunt cu siguranță pe listă. Sunt o opțiune amuzantă și ieftină, pe care mulți stăpâni o adoptă. Spre bucuria câinilor lor, cărora le place să le mestece sau să le aducă. Totuși, în ciuda popularității lor, tot mai mulți posesori de câini se întreabă: Sunt mingile de tenis rele pentru câini?

Deși există avantaje solide în a lăsa câinii să se joace cu mingi de tenis – sunt ieftine și ușor de găsit -, acestea vin cu multe riscuri. Pe care poate încă nu le-ai luat în considerare. Echipa de la Animal Dental Care and Oral Surgery a făcut o listă cu principalele riscuri.

Pot dăuna dinților câinelui

Câinii în mod cert nu-și dau seama în timp ce se distrează. Dar materialul pufos – verde sau galben neon – care dă aderența mingii de tenis se prinde de smalțul dinților câinelui dvs. Acest lucru provocacă un efect asemănător cu cel al hârtiei de șmirghel.

Iar în timp, poate duce la o uzură suplimentară și complet evitabilă a dinților câinelui. Deoarece multe rase de câini sunt predispuse la probleme dentare, nu există niciun motiv pentru care aceștia ar trebui să fie expuși la riscuri inutile de acest gen.

Pericol de sufocare

Câinele duce o viață de lux
Un câine care duce o viață de lux și comandă mâncare

În ciuda dimensiunii sale, câinii se pot sufoca cu o minge de tenis. Chiar dacă este întreagă sau în bucăți. Dacă animalul poate băga întreaga minge în gură, din păcate, o poate și ingera.

Deoarece câinii au o mușcătură atât de puternică, pot strânge mingea suficient de tare încât să o despice. Sau să o împingă în gât. Acest lucru poate duce la blocarea căilor respiratorii sau a intestinelor, ambele punând viața în pericol.

Chiar și câinii de talie mică, care nu pot ține complet mingile de tenis, sunt în pericol. Nu le este greu să dezlipească învelișul pufos al mingii. Care poate rămâne, de asemenea, blocat în gură, în gât sau în intestine.

Pot conține substanțe chimice

Mingile de tenis nu sunt concepute ca jucării de mestecat pentru câini. Din acest motiv, nu există reglementări când vine vorba de fabricarea lor. Așa că nu există o modalitate reală de a ști dacă o marcă este mai sigură decât alta.

De fapt, nu există deloc standarde de siguranță sau reglementări de fabricație pentru jucăriile pentru câini. De la mijlocul anilor 2000, stăpânii animalelor de companie au descoperit niveluri îngrijorătoare de plumb în jucăriile produse în masă.

Poate părea contraintuitiv, dar cercetătorii au descoperit că mingile de tenis făcute special pentru animalele de companie aveau mai multe șanse să conțină substanțe chimice toxice. Inclusiv arsenic și clor.

Alternative mai sigure și mai distractive

Acum că știți care sunt riscurile mingilor de tenis, puteți a lua o decizie în cunoștință de cauză atunci când vine vorba de jucăriile câinelui dumneavoastră. Deși încă nu există reglementări de siguranță, de-a lungul studiilor s-a constatat că unele jucării nu conțin substanțe chimice.

Dacă animalul dvs. este adeptul înfocat al mingilor de tenis clasice,  aveți o soluție foarte simplă. Puneți o șosetă pe minge și făceți un nod sau două pentru a o păstra în interior. Minimizați astfel multe dintre riscurile asociate acestei jucării populare. În pus, cu șosete mai lungi, veți putea să vă și jucați mai bine când vreți să apucați mingia. Totul este ca șoseta să fie rezistentă susțin cei de la pawtracks.com.