Sari la conținut
Home » Substanțe sigure pentru câini dar extrem de toxice pentru pisici. De ce nu trebuie să folosiți aceeași soluție de purici și pentru feline

Substanțe sigure pentru câini dar extrem de toxice pentru pisici. De ce nu trebuie să folosiți aceeași soluție de purici și pentru feline

De ce strănută pisicile?

Proprietarii care doresc să economisească bani atunci când tratează mai multe animale de companie cu aceeași soluție pentru purici pot pune la îndoială avertismentul medicilor veterinari de a nu folosi produse pentru câini atunci când tratați pisicile. 

Dar chiar dacă folosiți doar o doză mică dintr-un tratament împotriva puricilor care nu este destinat pisicilor, este posibil să vă expuneți animalul de companie la riscuri. Este important să cumpărați produse diferite pentru a trata animale de mărimi și specii diferite, chiar dacă toate au purici în același timp. Dacă nu sunteți sigur ce produse sunt sigure pentru animalele dumneavoastră, apelați la un medic veterinar pentru o consultație.

Sensibilitatea chimică

Diferența dintre produsele de combatere a puricilor pentru câini și pisici constă într-o substanță chimică numită permetrin. Potrivit Pet Poison Helpline, această substanță chimică este foarte sigură pentru câini și este comună în spray-urile și picăturile pentru purici. Pisicile, însă, sunt deosebit de sensibile la aceasta și la multe dintre variantele sale. 

Substanța chimică este derivată din planta crizantemă și apare în mod obișnuit într-o formă sintetică. Pisica nu este capabilă să o proceseze în mod corespunzător și, din acest motiv, le poate îmbolnăvi. Versiunea naturală, numită piretrine, este folosită în schimb în produsele destinate pisicilor.

Ambele versiuni ale substanței chimice sunt sigure pentru câini, dar proprietarii ar trebui totuși să cumpere un produs separat pentru fiecare animal de companie pentru a se asigura că îi administrează doza potrivită.

Ce trebuie să faceți dacă folosiți un tratament împotriva puricilor de câine pe pisică

Deoarece produsul poate fi dăunător pentru pisica ta, există câțiva pași pe care ar trebui să îi urmezi dacă aplici un tratament împotriva puricilor greșit. PPH a precizat că, dacă animalul de companie prezintă simptome neobișnuite, cum ar fi salivarea sau agitația după aplicare, ar trebui să îl scăldați în apă caldă cu un săpun delicat. PetMD a menționat că majoritatea simptomelor se rezolvă între 24 și 72 de ore. 

În cazul în care orice animal de companie prezintă simptome mai grave după aplicarea unui tratament împotriva puricilor, duceți-l la medicul veterinar. Pentru sănătatea și siguranța animalului dumneavoastră de companie, evitați să încercați să economisiți câțiva lei folosind medicamente expirate sau medicamente destinate animalelor de altă specie sau mărime. De asemenea, fiți cu ochii pe pisici după ce un câine este tratat, deoarece pot linge sau se pot freca de zona pe care ați tratat-o pe câine, potrivit hartz.com.