De 500 Vizualizari

STUDIU. Salamandrele suferă TRANSFORMĂRI care ar putea duce la EXTINCȚIA speciei

Probleme de mediu

Un studiu efectuat de mai mulți cercetători de la Universitatea din Maryland (SUA) a arătat că, în ultimii ani, dimensiunea salamandrelor care viețuiesc în Munții Apalași este din ce în ce mai mică. Problema este cauzată de schimbările climatice, iar în viitorul relativ apropiat, aceste animale ar putea să dispară.

Începând cu anul 1980, am colectat o mulțime de exemplare de salamandre pe care le-am studiat. Am observat că dimensiunea corpului s-a redus, în medie cu 8%, ceea ce este o veste foarte proastă pentru aceeastă specie. Au deja probleme de înmulțire, iar viitorul nu sună deloc bine”, a avertizat profesorul Richard Highton, unul dintre cei care au inițiat și condus studiul.

„Este știu faptul că animalele care au dimensiunea corpului mai mare au și șanse mai mari de supraviețuire, dau naștere unor urmași puternici. Salamandrele sunt cele mai expuse animale din acest habitat”, a spus  și doctorul Thomas Lips.

salamandre

 

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X