De 2534 Vizualizari

STUDIU. Lupii europeni sunt strămoșii câinilor

Cercetătorii au ajuns la concluzia că „cel mai bun prieten al omului”, câinele, provine din lupii vechi europeni. Astfel, este infirmată teoria conform căreia primii câini din lume ar fi apărut în Orientul Apropiat sau Extremul Orient.

„Originea câinilor moderni se situează pe continentul european, nu în Orientul Apropiat sau în Asia de Est, şi datează din urmă cu circa 20.000 de ani. Foştii lupi din Europa aveau o legătură directă de rudenie cu câinii, fapt care permite evidenţierea unei corespondenţe între evoluţia genetică a acestor animale cu istoria arheologică, a spus Robert Wayne, profesor de biologie evolutivă la Universitatea California din Los Angeles, unul dintre autorii acestei analize genomice. Cercetătorii au spus că niciun schelet canin mai vechi de 13.000 de ani nu a fost găsit în Asia.

 

Tags:

Un singur comentariu

  1. Asa se invata acum la scoala, dar daca se va gasi un schelet de caine in Africa mai vechi de 13 000 de ani atunci vom invata la biologie ca a aparut in Africa, si tot asa.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X