De 814 Vizualizari

STUDIU. Inteligența elefanților nu e doar un mit! Iată de ce

Cercetare asupra pahidermelor

Un studiu al Universității din Sussex a relevat faptul că elefanții sunt unele dintre cele mai inteligente mamifere. Elefanșilor le-a fost recunoscută capacitatea de a recunoaște limbajul oamenilor și au capacitatea de a face diferența între rase, dar și între bărbați și femei. Cercetarea a avut loc în Parcul Național Amboseli (Kenya) și a vizat reacția unor familii întregi de pahiderme, față de vocile înregistrate ale unor persoane provenite din două dintre grupurile etnice majoritare în zonă, Masai și Kamba.

Concluziile au arătat că animalele au manifestat teamă și un comportament agresiv când au auzit vocile unor adulți Masai, în timp ce atitudinea lor față de vocile de femei și copii a fost mai puțin agresivă. „Diferitele grupuri de ființe umane pot reprezenta diverse niveluri de pericol pentru animalele care trăiesc în jurul lor”, a spus Karen McKomb, profesor la Universitatea din Sussex. 

 


 

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X