594 Vizualizari

Studiu ingrijorator despre pui mutanti! O rasa a evoluat de 15 ori mai repede decat este normal in ultimii 50 de ani

O echipa de cercetatori a descoperit ca rasa de pui alb Plymouth Rock a evoluat de 15 ori mai repede decat se intampla in mod normal in ultimii 50 de ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca pasarile au mai dezvoltat si doua mutatii in doar 50 ani, relateaza, potrivit Mediafax, cotidianul Daily Mail.

Descoperirea a fost facuta de cercetatorii de la Universitatile Oxford si York. Oamenii de stiinta credeau anterior ca rata de schimbare a genomului mitocondrial nu a fost niciodata modificata mai repede de aproximativ 2% in decursul a milioane de ani. Cu toate acestea, in urma studiilor amanuntite, mutatiile sugereaza ca viteza de dezvoltare a puilor este de 15 ori mai rapida. Potrivit cercetatorilor, evolutia este de obicei un proces lent si constant, si se intinde pe parcursul a sute si mii de ani. Astfel incat cercetatorii au fost surprinsi sa descopere recent ca gena puilor a suferit mutatii de doua ori in termen de doar o jumatate de secol.

Specia de pui alb, Plymouth Rock, este o rasa de pasari de vita veche. Autorul principal al studiului, profesorul Greg Larson a declarat: „Observatiile noastre arata ca evolutia este mereu intr-o miscare rapida, dar avem tendinta de a nu vedea schimbarile din prezent pentru ca suntem setati sa ne axam pe cele de termen lung. Studiul nostru arata ca evolutia se poate dezvolta mult mai repede pe termen scurt decat am estimat”.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X