Lumea animalelor

Studiu: Cică pisica își consideră stăpânul doar un „bufet” mergător! Se pot descurca singure

Un studiu recent spune că avem nevoie de pisici mai mult decât au ele de noi. Nu vă faceți griji cel puțin câinii noștri vor apela întotdeauna la noi pentru necesitățile de bază.

Specialiștii în comportamentul animalelor de la Universitatea Lincoln din Marea Britanie au descoperit că, în timp ce câinii se uită la stăpânii lor ca la o „bază sigură”, pisicile noastre ne consideră cu totul altfel.

Anxietate de separe, un cuvânt prea puțin știu de pisici

Studiile au arătat că, deși prietenilor noștri le place să interacționeze cu noi, ei nu ne caută cu adevărat pentru a fi liniștiți într-un mediu necunoscut sau atunci când sunt la ananghie. Cercetătorii consideră că acest lucru se referă la natura speciei și la faptul că sunt, în general, un vânător independent și solitar.

Daniel Mills, profesor de medicină comportamentală veterinară a condus cercetarea, care a fost publicată acum în revista științifică PLOS ONE. Potrivit lui Mills, „Cercetările anterioare au sugerat că unele pisici prezintă semne de anxietate de separare atunci când sunt lăsate singure de stăpânii lor, la fel ca și câinii, dar rezultatele studiului nostru arată că ele sunt de fapt mult mai independente decât companionii canini.

Se pare că ceea ce noi interpretăm ca fiind anxietate de separare ar putea fi de fapt semne de frustrare.” Testul folosit pentru a măsura și a ajunge la această concluzie a fost adaptat de la testul Ainsworth Strange Situation Test (SST), care este folosit pentru a demonstra legătura de „atașament sigur” care există între copii sau câini de companie cu îngrijitorul lor principal.

Pisica ne consideră doar un bufet mergător

În termeni simpli, înseamnă că îngrijitorul este văzut ca ceva sigur și securizant într-un mediu care altfel ar putea fi amenințător (sau necunoscut). Când a fost vorba de aplicarea acestui test la feline față de copii și căței, animalele de companie au fost plasate într-un mediu necunoscut împreună cu stăpânul lor, cu un străin și, de asemenea, singure.

În fiecare situație, cercetătorii au evaluat trei caracteristici diferite ale atașamentului: cantitatea de contact căutată de pisică, nivelul de comportament pasiv și semnele de suferință cauzate de absența stăpânului.

Mills afirmă că, în mod obișnuit, ne-am aștepta să vedem indivizi atașați căutând sau rămânând aproape de îngrijitorul lor, manifestând semne de suferință atunci când sunt separați și demonstrând plăcere atunci când figura lor de atașament revine.

Însă, subiecții de test feline nu au prezentat niciunul dintre aceste comportamente și au demonstrat încă o dată că, atâta timp cât pot rupe o pungă de crochete, nu au nevoie de noi în viața lor, potrivit petguide.com.

Recent Posts

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie. Este bine ca să eviți să Iată…

12 ore ago

Beneficiile utilizarii unui purificator de aer cu filtru HEPA în prezența animalelor

Toți oamenii își iubesc animalele de companie. Cumpără cea mai bună hrană, se laudă chiar…

13 ore ago

Cum dezvăţăm câinele şi pisica de cerşitul la masă

Cum să rezişti insistenţelor căţelului care nu se mai dezlipeşte de tine în timp ce…

4 zile ago

Este bine să dăm peşte câinilor şi pisicilor

Este bine să dăm peşte câinilor şi pisicilor. Peștele constituie o sursă excelentă de proteine…

6 zile ago

Cel mai rapid animal terestru din lume, pe cale de dispariție

Cel mai rapid animal terestru din lume, ghepardul, se îndreaptă spre dispariție, potrivit unui studiu…

o săptămână ago

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov

Parada Canină ‘Câini de Companie’ la Brașov. Braşovenii și turiștii au fost invitaţi, sâmbătă, să…

o săptămână ago

Parteneri