Sari la conținut
Home » Știai că: nu este bine să îți trezești câinele când visează

Știai că: nu este bine să îți trezești câinele când visează

De ce să nu trezești câinele când doarme sursă foto: doctorulzilei.ro

Știați că: nu este bine să îți trezești câinele când visează. Este fascinant să aflăm că și câinii pot avea vise similare cu oamenii și că aceste vise pot reflecta experiențele lor de zi cu zi. Dr. Deirdre Barrett, un psiholog cu experiență, a evidențiat acest aspect prin cercetările sale.

Dacă câinele tău pare că visează și reacționează în timpul somnului, este important să îl lași să continue să doarmă în liniște. Încercarea de a-l trezi poate duce la confuzie sau chiar la o reacție agresivă din partea lui.

Știați că, nu este bine să îți trezești câinele când visează?

Ciclurile de somn ale câinilor sunt asemănătoare cu cele ale oamenilor, trecând prin stadii de somn ușor, profund și REM. Stadiul REM este asociat cu visele și apare aproximativ la 90 de minute după începerea somnului.

Pentru a asigura că patrupezii tăi au vise fericite și o odihnă bună, este esențial să le oferi experiențe pozitive pe parcursul zilei. Și un  mediu sigur și confortabil pentru somn.

Este important să nu încerci să trezești câinele în timpul acestor momente, așa cum a avertizat și American Kennel Club.

Câinii pot să viseze urât și să reacționeze agresiv

Trezirea lor bruscă poate provoca confuzie sau reacții neașteptate. Mai degrabă, asigură-te că patrupedul tău se simte în siguranță în mediu și continuă să îl iubești și să îl îngrijești cu afecțiune.

Câinii pot avea coșmaruri, iar trezirea lor bruscă poate provoca confuzie și, în unele cazuri, reacții agresive. Dacă ai fost vreodată trezit dintr-un vis înspăimântător, știi că adesea este neclar unde te afli și cine ești.

Unii câini pot reacționa agresiv atunci când sunt treziți, ceea ce poate fi periculos, în special pentru copii. Cel mai prudent lucru pe care îl poți face dacă bănuiești că câinele are un coșmar este să aștepți să se trezească și să-l alini cu tandrețe, conform digi-animalworld.tv.