742 Vizualizari

STARE DE ALERTĂ. Doi britanici au contractat TUBERCULOZĂ de la un animal domestic

Bacterii

Direcția de Sănătate Publică din Marea Britanie este în stare de alertă după ce s-a descoperit că doi britanici s-au îmbolnăvit de tuberculoză, în urma contacului cu o pisică. Sunt primele cazuri de acest gen, iar până acum nu se cunoștea o situație asemănătoare, în care oamenii să dezvolte acest virus dobândit de la o pisică.

pisica

Persoanele contaminate sunt ținute sub supraveghere strictă, dar chiar și după apariția cazurilor, sunt voci din lumea medicală care susțin că riscul de a contracta această bacterie a tuberculozei, de la pisică, este extrem de scăzut. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Marea Britanie au analizat mostre de sânge de la 9 pisici care au intrat în contact cu 39 de persoane suspecte de a fi bolnave de tuberculoză. Dintre subiecți, 24 au acceptat să-și facă analizele, iar 2 persoane au aflat că au virusul Mycobacterium bovis activ. Alți doi oameni au virusul în stare latentă. Simptomele tuberculozei sunt marcate de tuse persistentă, pierderea poftei de mâncare, scăderea în greutate, febră, transpirații nocturne, oboseală.

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X