Sari la conținut
Home » Stadiile de dezvoltare ale câinilor. Provocările în funcție de vârsta animalului de companie

Stadiile de dezvoltare ale câinilor. Provocările în funcție de vârsta animalului de companie

sursă foto: New Scientist

De la cățelușul săltăreț la partenerul în vârstă, câinele dumneavoastră va avea nevoi diferite în fiecare etapă a vieții. Cățeii sunt pretențioși și energici, iar adolescenții sunt imprevizibili.

Câinii adulți sunt nerăbdători și siguri pe ei, iar până la vârsta a treia, vor fi încetinit până la un ritm confortabil de leneș.

Ce se întâmplă în timpul diferitelor vârste și stadii ale câinilor

La fel ca în cazul relațiilor umane, suișurile și coborâșurile sunt inevitabile de-a lungul anilor petrecuți împreună, dar știind la ce să vă așteptați, veți fi cu un pas înaintea haitei. De-a lungul vieții lor cu siguranță vor face una din năzbâtiile de mai jos.

Vă vor supăra. Sau, cel puțin, vă vor frustra. Familizarea cu noua locuință nu este o misiune ușoară cum nici curățarea vomei sau găsirea papucilor mestecați dincolo de recunoaștere. Chiar dacă animalul de companie nu se comportă niciodată rău nevoia lor nesfârșită de tine se va simți uneori copleșitoare.

Poate că ciobănescul tău australian adoră antrenamentul de agilitate. Dobermanul tău poate să latre numele lor. Sau Cockerul tău Spaniel chiar atrage un zâmbet de la vecinul morocănos de peste drum. Uneori, vei fi pur și simplu uimit de dorința nesfârșită a câinelui tău adolescent de a te mulțumi.

Să vă aducă o bucurie incredibilă. Câinelui tău nu-i pasă dacă ți-ai atins obiectivele de vânzări sau cât de bine arăți pentru reuniunea de la liceu. Câinele tău este încântat pur și simplu să fie în preajma ta și îți va demonstra aceste sentimente în mod regulat.

Fiecare animal de companie este unic

Acestea fiind spuse, fiecare animal de companie se dezvoltă și îmbătrânește în ritmul propriu. În cele ce urmează este prezentată o defalcare aproximativă a etapelor vieții canine:

Cățelușia se încheie între 6 și 18 luni. ; Adolescența începe între 6 și 18 luni de vârstă; Vârsta adultă începe între 12 luni și 3 ani.; Vârsta a treia începe între 6 și 10 ani.

Deși există vârste și etape standard pentru câini, fiecare cățel este la fel de individual ca și oamenii. Nu există reguli stricte cu privire la ceea ce vor face și când o vor face.

Dacă vă tratați câinele cu dragostea și respectul pe care le merită, ceea ce puteți conta în schimb este devotamentul, adorația și o greșeală sau două pe parcurs. Nu uitați, amândoi învățați să comunicați dincolo de granița dintre om și câine, potrivit dogtime.com.