Sari la conținut
Home » Soluția salvatoare pentru o pasăre cu dizabilități! Cum au reușit voluntarii să o ajute pentru a se putea deplasa din nou

Soluția salvatoare pentru o pasăre cu dizabilități! Cum au reușit voluntarii să o ajute pentru a se putea deplasa din nou

  • de

Soluția salvatoare pentru o pasăre cu dizabilități! Cum au reușit voluntarii să o ajute pentru a se putea deplasa din nou.

ONG-ul american California Wildlife a făcut un gest cu totul impresionant!

O pasăre cu dizabilităţi a fost salvată de echipa ONG-ului american California Wildlife Center (CWC) în timp ce rătăcea cu mare dificultate pe străzi.

Potrivit thedodo.com, înaripată a venit pe lume cu o deformare congenitală la picioare, problema care i-a provocat multă durere şi i-a făcut imposibilă ridicarea diferitelor obiecte.

După ce au văzut situaţia păsării, voluntarii CWC au decis să o ducă la adăpost, unde va fi examinată şi tratată.

Veterinarii au găsit un nod format între gheare, lucru care se întâmpla adesea, mai ales la păsările mai tinere.

Pentru a rămâne în poziţie verticală, trebuia să stea în vârful ghearelor, provocându-i disconfort şi suferinţă.

Soluţia găsită de echipa adăpostului a fost să improvizeze încălţăminte ortopedică, ce urma să ajute pasărea să se deplaseze. De asemenea, i-au rearanjat poziţia ghearelor pentru a le corecta pe termen lung.

Soluția salvatoare pentru o pasăre

„De obicei durează o săptămână sau două pentru a readuce picioarele la normal”, explică Duane Tom, de la Wildlife Center.

Datorită ajutorului voluntarilor CWC, pasărea va putea să se deplaseze normal şi să se întoarcă în natură foarte curând, fără să simtă durere sau disconfort.