De 1317 Vizualizari

ȘOCANT! Ce s-a întâmplat cu o fetiță după o vizita la ZOO!

Ce s-a întâmplat cu un copil după o vizita la ZOO

După o vizită cu părinții la Zoo, o fetiţă, în vârstă de cinci ani, a fost muşcată de o căpușă şi a fost infestată cu două specii de Borellia, bacteria care produce boală Lyme.

Micuţa a ajuns la Spitalul de Copii, cu o căpuşă pe cap. Un chirurg a reuşit să o extragă, apoi micuţa a făcut tratament cu antibiotic, timp de trei zile, informează tion.ro.

După două săptămâni, copilei i s-a făcut testul de Borrelia şi a ieşit pozitivă o prima analiză, pe baza de anticorpi. La o analiză de confirmare a reieşit că fetiţă era infestată cu două specii de Borrelia.

Tatăl a decis să meargă cu cea mică la o clinică din Augsburg, unde a fost tratată.

Bărbatul a luat legătură cu autorităţile, pentru a află dacă la Zoo se ia vreo măsură împotriva căpuşelor şi i-a contactat și pe cei de la Direcţia de Sănătate Publică, care au spus că de dezinsecţie se ocupă primăria sau administratorul spaţiului respectiv.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a mărturisit: „Claudiu Chira susţine că a întrebat toţi muncitorii dacă au văzut căpuşe în Grădina Zoo şi răspunsul a fost că nu. Eu i-am cerut oricum să ia toate măsurile de dezinsecţie, deratizare, cu toate dificultăţile create de blocarea în instanţa a licitaţiei. El spune că a făcut până acum dezinsecţie cum a putut.”

Sursă foto: arhivă

 

Tags:

, ,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X