De 493 Vizualizari

Si leoparzii negri din Malaezia au, de fapt, pete?

Cum le-au scos la lumina, cercetatorii?

Leoparzii nu isi pot schimba petele, dar le pot ”ascunde”, reiese dintr-un nou studiu, realizat de cercetatori de la mai multe universitati din Australia, care au documentat felul in care se camufleaza leoparzii din Peninsula Malaeziana. O misiune dificila, avand in vedere ca, cei mai multi leoparzi din aceasta regiune sunt negri.

”In acelasi fel in care o mutatie genetică poate duce la caracteristici albinoase la indivizii dintr-o anumita specie, la fel, panterele negre sunt, simplu spus, indivizi cu un genotip care le face blana sa fie de un negru uniform”, spune Laurie Hedges, de la Universitatea din Nottingham, potrivit iflscience.com.

”In total, 13 specii de feline salbatice au fost documentate ca avand melanism (mutatie recesiva care face sa apara indivizi de culoare neagra, n.r.), insa, cu exceptia coloritului, ei fac parte din aceiasi specie cu omologii lor”, a explicat Hedges.

Fenomenul a fost studiat cu ajutorul camerelor de filmat cu infrarosu. Iar acestea au dezvaluit petele specifice leoparzilor.

Sursa foto – iflscience.com

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X