Sari la conținut
Home » Cum să înlăturați petele de urină de la câine.

Cum să înlăturați petele de urină de la câine.

Te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai buni câini de pază?

Cum să înlăturați petele. În cele mai multe cazuri, cu cât acționați mai repede, cu atât mai bun va fi rezultatul. Iată cele mai bune moduri de a înlătura petele lăsate de urina de câine din covoare, saltele sau parchet.

Pentru a acționa cât mai repede posibil, există câteva lucruri de care trebuie să vă asigurați că le aveți la îndemână. Asigurați-vă întotdeauna că aveți la îndemână un „Kit” special conceput care să conțiină:

  • Prosoape vechi – sunt perfecte pentru a șterge câinii.
  • Șervete din microfibră – deși nu sunt esențiale, absorb mult mai mult lichid mult mai repede decât prosoapele obișnuite.
  • Praf de copt – în funcție de cât de frecvente sunt aceste accidente și cât de mare este vezica câinelui, probabil veți dori o cutie mare în loc de ceva din departamentul de produse de patiserie casnică.
  • Oțet alb – o sticlă mai mare decât cea mică din bucătărie va fi mai utilă.
  • Detergent pentru covoare – pe piață există multe astfel de produse care conțin enzime care descompun particulele de urină de animale.
  • Perie de frecat – o perie exclusiv pentru urină este stict necesară.

Cum să înlăturați: Cum să îndepărtați petele din covor

Cum să înlăturați petele: Golden Retriever
Cum să înlăturați petele: Golden Retriever care privește camera

Reacționați rapid! Linia dvs. de apărare împotriva petelor de urină este să absorbiți lichidul. Luați hârtie, prosoape obișnuite sau șervețele din microfibră și presați-le peste pete pentru a absorbi cât mai multă urină posibil.

După ce urina a fost absorbită, a rămas lichidul din  fibrele covorului. Pentru a îndepărta cea mai mare parte dintre acestea, presărați cu generozitate praf de copt peste zonă (așteptați o oră, apoi aspirați totul).

Dacă este o pată veche de urină, nu folosiți un curățător cu abur. În schimb, încercați unul dintre aceste remedii simple:

Faceți o soluție din jumătate oțet alb și jumătate apă distilată. Puteți adăuga câteva picături de ulei esențial dacă doriți. Pulverizați generos peste pete.

Dacă covoarele dvs. rezistă la înălbitori, puteți obține rezultate bune frecând zona pătată cu o soluție de înălbitor și apă caldă. Lăsați să se usuce și repetați dacă este necesar.

Folosiți un detergent pentru covoare. Multe sunt special concepute pentru petele de acest tip: conțin enzime care descompun particulele din urina animalelor.

Cum să îndepărtați petele de pe parchet

Podelele de lemn sunt diferite față de covoare: odată înmuiate, lichidul nu poate fi convins să iasă! Acțiunea urgentă este cheia. Dacă câinele dvs. urinează, fiți gata să aruncați un sul de prosoape cât mai repede posibil.

Ați rămas cu o pată? Nu întindeți mâna după soluția de oțet. Aceasta poate afecta finisajul podelelor de lemn. În schimb, aplicați o cantitate mică de înălbitor folosind o periuță de dinți pentru a vedea dacă puteți îndepărta petele.

Dacă nu funcționează, probabil va trebui să șlefuiești și să refaci podeaua. Puteți șlefui zona pătată cu o hârtie abrazivă mai fină și apoi să aplicați finisajul original al parchetului. S-ar putea să nu se potrivească cu nuanța din jur, dar va deveni mai puțin vizibilă în timp!

În majoritatea cazurilor, dacă câinele dvs. a făcut pipi acolo o dată se va întoarce la locul faptei. Câinii își doresc să urineze din nou în același loc. Dacă se întâmplă acest lucru, acționați rapid cu soluțiii special concepute să displacă câinilor, recomandă fotp.com.

Etichete: