De 681 Vizualizari

Și câinii se pot molipsi de căscat

Căscatul este transmisibil și de la om la animal.

Un grup de cercetători din Japonia a demonstrat faptul că, atunci când cască, un om poate transmite aceast lucru și câinilor, nu doar semenilor lui. În studiu se menționează că impulsul căscatului este o formă de empatie care se manifestă între om și patruped.

Studiul, publicat în Public Library of Science ONE,  a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Tokyo din Japonia pe un eşantion alcătuit din 25 de câini şi stăpânii lor.

Animalele au fost puse față în față cu stăpânii lor care căscau sau simulau acest lucru. Reacțiile câinilor au fost filmate cu două camere video. Cercetătorii au aflat astfel că patrupedele au început să caşte mult mai des ca reacţie la acţiunile stăpânilor lor decât la cele ale persoanelor străine.

Totodată, ei au fost mult mai sensibili la căscatul veritabil şi au căscat mult mai rar ca reacţie la căscatul simulat. (A.C)

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X