Sari la conținut
Home » Sfaturi de iarnă. Cum să îți îngrijești animalul de companie în anotimpul rece

Sfaturi de iarnă. Cum să îți îngrijești animalul de companie în anotimpul rece

Sfaturi de iarnă. Cum să îți îngrijești animalul de companie în anotimpul rece. Deși iarna se lasă așteptată în multe zone din țară, ne-am gândit să cerem câteva sfaturi privind îngrijirea animalelor de companie în acest sezon. Rutina de îngrijire a animalului tău de companie ar trebui să se adapteze anotimpurilor, iar iarna nu face excepție.

Animalele de companie, la fel ca noi, sunt susceptibile la efectele vremii reci și este vital să ne menținem la căldură prietenii blănoși.

Sfaturi de iarnă pentru sănătatea animalului tău:

catel, pisica, iarna, zapada
Oferiți mâncare caldă câinelui

Câinii digeră mâncarea în mod asemănător cu oamenii, prin urmare, ar trebui să deducem că mesele calde îi ajută în mod similar. La fel cum noi mâncăm mai des mâncare încălzită, în perioada iernii, ei ar putea prefera același lucru.

Suplimente nutritive pot ajuta la starea de bine a animalului de companie

La fel cum oamenii au nevoie de suplimente nutritive, adaptate în funcție de anotimp, schimbarea obiceiurilor alimentare poate genera același efect și în cazul animalelor. Pentru a vă asigura că animalele primesc cantitatea adecvată de nutriție, puteți adăuga suplimente la dieta lor sau puteți completa mesele cu un topper nutritiv.

Urmăriți apariția de semne ale deficiențelor nutriționale

În mod similar, animalele de companie și oamenii, pot prezenta semne de malnutriție. În cazul acestora, trebuie să oferi atenție unor aspecte, cum ar fi blana ternă, casantă și pielea uscată și descuamată. Verificați aceste simptome și faceți modificările dietetice necesare, consultându-vă cu un veterinar.

Asigurați hidratarea prin monitorizare consumul de apă

Deoarece majoritatea animalelor de companie nu beau multă apă în timpul iernii, asigurați-vă că o includeți în mesele lor, astfel încât să rămână hidratate și să aibă întotdeauna acces la apă proaspătă.