Sari la conținut
Home » Ce puteti să faceți pentru a vă păstra animalul de companie senior sănătos și prosper? Vă oferim câteva recomandări în acest sens

Ce puteti să faceți pentru a vă păstra animalul de companie senior sănătos și prosper? Vă oferim câteva recomandări în acest sens

Animalul de companie senior are nevoie de un nivel de îngrijire diferit față de cel din tinerețe. Cu cât animalul dumneavoastră de companie îmbătrânește mai mult, cu atât mai multe semne ale problemelor de sănătate asociate cu bătrănețea vor apărea, cum ar fi artrita, pierderea mușchilor, pierderea auzului și a vederii, creșterea sau pierderea în greutate, letargie și multe altele.

Din fericire, există cinci lucruri pe care le puteți face în mod regulat pentru a vă ajuta iubitul animal de companie senior să îmbătrânească într-un mod frumos, confortabil, și fără prea multe dureri de cap.

Primul pas este să fiți la curent cu starea de sănătate a animalului dumneavoastră de companie senior:

Controlul veterinar regulat

Indiferent de vârsta animalului de companie, ar trebui să îl duceți la controale veterinare regulate pentru a vă asigura că este sănătos din toate punctele de vedere.

Cu toate acestea, cu cât animalul dvs. de companie îmbătrânește, cu atât mai importante devin aceste controale regulate, deoarece animalele mai în vârstă sunt mai predispuse la dezvoltarea bolilor hormonale, a cancerului, a diabetului și multe altele.

Îngrijirea sănătății corpului

O modalitate excelentă de a vă ajuta animalul de companie senior să se simtă tânăr și energic este prin intermediul unor varietăți de practici, cum ar fi terapia prin masaj, acupunctura, acupresura, banda kinesiologică, terapia craniosacrală și alinierea corpului.

Fiecare dintre aceste terapii are beneficii diferite, dar toate pot ajuta la reducerea durerii și a inflamației din corpul animalului dumneavoastră de companie, ajutându-l să crească mobilitatea și să se miște ca și cum ar fi din nou tânăr.

Aceste exerciții pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de rănire, ceea ce este atât de benefic, în special pentru animalele mai în vârstă.

Nutriție

O nutriție adecvată devine din ce în ce mai importantă pe măsură ce animalul dumneavoastră de companie îmbătrânește. Acest lucru se întâmplă, întrucât una dintre cele mai frecvente probleme în rândul animalelor în vârstă este obezitatea.

Pe măsură ce animalul dvs. de companie îmbătrânește, metabolismul lor încetinește, ceea ce face dificil pentru ei să își mențină greutatea.

Verificați lista de ingrediente din mâncarea animalului dvs. de companie și asigurați-vă că nu există niciun ingredient care ar putea să vă îmbolnăvească sau să vă facă animalul de companie supraponderal.

Cel mai bun mod de a vă asigura că animalul dvs. de companie nu devine obez este hrănindu-l cu o dietă cu carne crudă, deoarece pisicile și câinii sunt carnivori naturali.

Dacă nu doriți să-l hrăniți zilnic cu carne crudă, următoarea cea mai bună opțiune este o marcă comercială de hrană pentru animale de companie de înaltă calitate, liofilizată.

O altă modalitate de a oferi prin intermediul alimentației impulsul de care are nevoie animalul de companie este prin suplimente. Animalele de companie în vârstă beneficiază de suplimente de stimulare a imunității și de suplimente de susținere a articulațiilor.

Stimulare fizică și mentală

Pentru ca animalul dumneavoastră de companie senior să aibă o sănătate fizică și mentală optimă, trebuie să vă asigurați că face suficient exercițiu și că este stimulat mental în mod regulat.

Plimbările zilnice sunt importante pentru câinele dumneavoastră senior și puteți lua în considerare chiar și posibilitatea de a aduce cu dumneavoastră un cărucior dacă începe să fie prea obosit.

Iar dacă aveți o pisică în vârstă, asigurați-vă că vă jucați suficient cu ea pe parcursul zilei. Acest lucru le va menține senzația de tinerețe și agilitate.

Când vine vorba de stimulare mentală, lucruri precum plimbările cu mașina, învățarea câinelui sau a pisicii a unor trucuri noi și oferirea unei jucării noi pot ajuta cu adevărat la menținerea creierului lor activ și sănătos.