Sari la conținut
Home » Senatorul Marius Marinescu a explodat! Ce a cerut poliției? „Nimeni nu a sesizat acest lucru”

Senatorul Marius Marinescu a explodat! Ce a cerut poliției? „Nimeni nu a sesizat acest lucru”

Senatorul Marius Marinescu a explodat! Ce a cerut poliției? „Nimeni nu a sesizat acest lucru”

Marius Marinescu vine cu o serie de reproșuri în ceea ce privește cazul dramatic al câinelui abandonat din localitatea Siret, Suceava. În opinia acestuia „poliția trebuie să ancheteze pe cei care sunt vinovați, fie că este vorba de o persoană fizică sau o societate care avea în grijă acel câine și l-a abandonat”

Marius Marinescu consideră că cel care și-a abandonat câinele trebuie să plătească cu închisoarea.

„Pe de o parte, subliniez faptul că acel câine a fost abandonat. Acestă faptă înseamnă închisoare de până la 3 ani de zile. Pe de altă parte, este un cumul de infracțiuni de încă 3 ani de zile pentru rele tratamente. FPAM a înștiințat Poliția pentru ca să investigheze cine este autorul acestei cruzimi, fie că este o persoană fizică sau juridică, respectiv Consiliul Local. Atenție! Nimeni nu a sesizat acest lucru! Consiliul Local este proprietarul tuturor animalelor abandonate de pe domeniul public”, a spus Marinescu.

„Poliția trebuie să ancheteze pe cei care sunt vinovați, fie că este vorba de o persoană fizică sau o societate care avea în grijă acel câine și l-a abandonat. Dacă nu sunt cele două variante, atunci vinovat este Consiliul Local, conform Legii de protecție a animalelor. Dacă este cazul, trebuie să fie anchetat Consiliul Local și chiar primarul pentru că sunt obligați să strângă câinii de pe stradă și să înființeze un adăpost de animale abandonate unde să îi ducă. Potrivit OUG 55 din 30 aprilie 2002, la Articolul 7 (1): Consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale sunt considerate proprietari ai câinilor fără stăpân și ai câinilor care circulă liberi, fără însoțitor, în locuri publice, care nu au fost revendicați ori adoptați în condițiile prevederilor legale și au obligația de a captura și escorta acești câini, prin intermediul personalului calificat.’ a subliniat Marinescu.

„Noi, iubitorii de animale, salutăm încă o dată decizia ministrului Marcel Vela de a înființa Poliția Animalelor pentru a se stopa masacrul și cruzimea asupra animalelor!” a concluzionat Marius Marinescu, în exclusivitate pentru DC News.

În timp ce medicii veterinari încercau să-i salveze viața, câinele a murit. Sistemul medical nu i-a dat nicio șansă, cum nu i-au dat nici oamenii care l-au privit indiferenți cum se stinge sub ochii lor.

”Casa lui Patrocle” a publicat un mesaj devastator:

Da, l-am pierdut. Poate ca nici n-am meritat sa ramana printre noi. Medicina i-a acordat zero sanse. Un suflet zvacnind intr-un trup incompatibil cu viata. Noi am tot sperat, ba am certat si doctorul si l-am rugat sa fie mai optimist. A fost doar un morman de oase si piele, gol, asemenea celor care l-au fi putut ajuta vreodata! Anatomie pura, oase, o radiografie!

Asa arata iadul animalelor pe pamant!….

”Bolnavi de indiferență”Iar cand ne vom spala spoiala si vom avea curaj sa ne purtam adevaratele chipuri, vom ramane ceea ce suntem de fapt: egoisti si lipsiti de empatie! Bolnavi de indiferenta!

”Vrem doar să le pese!”Imaginea lui ar trebui sa ajunga in Parlament, si pe biroul d-nului ministru care spera in Politia Animalelor, si pe birourile DSV, si ale colegiilor medicilor veterinari! Si mai ales pe cele ale medicilor de circumscriptie in a caror atributii NU intra cainii, pentru ca nu-i mulgem, si pentru ca nu dau nici lapte, nici oua! Nu vrem sa ne certam cu nimeni! Vrem doar sa le pese, atat. Iar daca nu le pasa cu inimile din piept, atunci sa le pese pentru ca-i pe bani! Nici macar oamenii care ne-au anuntat despre el nu-s vinovati! Vinovat este sistemul mort, societatea, si empatia care se ciopleste in cei sapte ani de acasa!

Spuneti-i acestui caine care a trait printre oameni – ca exista oameni! Nu va cere nimeni sa-i luati acasa, insa sa-l vezi, si sa-ti continui traiul fara sa misti un deget, te face partasul si complicele suferintei si dramei sale! S-a terminat si cu povestea lui! Stiinta nu-si explica cum a mai putut trai aceste ultime doua zile. Poate ca a trait ca sa ne se arate chipul iadului pe pamant! Si sentinta de a se fi nascut printre oameni!

Iar unele PRIMARII din ROMANIA afiseaza prin orase postere prin care INTERZIC hranirea animalelor de pe strazi?! Si voteaza mizeria asta in hotarari de consilui local? Si intimideaza locuitori cu povara amenzilor? Si incurajeaza infometarea? Pai unde traim, cand tocmai sistemul ne OBLIGA sa ne dezumanizam? Ne vine sa punem cainele asta in cloroform, si sa vi-l trimitem tuturor, pe la primarii, ca sa-l vedeti! Si ca sa reflectati mai bine pe ceea ce va puneti votul sau semnatura, domnilor si doamnelor din SISTEM!!

”Trăim într-o țară în care LEGEA omoară compasiunea din noi!”

Concluzie. Traim intr-o tara in care LEGEA omoara compasiunea din noi! Traim in orase in care exista hotarari locale prin care se interzice hranirea animalelor, si care condamna la moarte prin infometare. Pai de ce ne mai miram?! Cand acesta este nivelul celor care (ne) conduc?”.