Sari la conținut
Home » Secretele celei mai înfricoșătoare șopârle din lume. Este incredibil cum își omoară prada

Secretele celei mai înfricoșătoare șopârle din lume. Este incredibil cum își omoară prada

Secretele celei mai înfricoșătoare șopârle din lume. Este incredibil cum își omoară prada

Varanul este cea mai mare specie de șopârle din lume. Un exemplar din această specie ajungânge până la 3 metri lungime și având aproximativ 90 de kilograme.

Cu toate astea, cel mai mare exemplar cunoscut până în prezent avea 3,13 metri lungime și 166 de kilograme.

O caracteristică a șopârlei este saliva extrem de veninoasă. Sub mandibulă există niște glande care secretă diverse toxine proteice dar și o substanță cu puternic efect anticoagulant.

Varanul își mușcă prada, iar datorită toxinelor din salivă, aceasta face hemoragie puternică iar toxinele dezvoltă o infecție în tot corpul care este fatală.

Moartea prăzii survine în câteva ore după ce a fost mușcată de varan. Acesta urmărește prada până aceasta moare, după care se duce și se hrănește.

Reptilele nu se mulțumesc doar cu vietăți, ei sapă morminte și mâncă cadavre umane.

O caracteristică deosebită a varanilor este canibalismul. Varanii, dacă simt că hrana se împuținează nu ezită să se mănânce unii pe ceilalți.

Când sunt mici, varanii sunt animale arboricole evitând astfel să fie vânați de varanii adulți. După ce ajung la maturitate, aceștia nu mai pot urca în arbori din cauza greutății, devenind animale exclusiv terestre, potrivit evz.ro.