Sari la conținut
Home » Se intampla nebunii si la case mai „civilizate”! Un leu sanatos de la zoo a fost ucis, iar acum va fi disecat in fata publicului!

Se intampla nebunii si la case mai „civilizate”! Un leu sanatos de la zoo a fost ucis, iar acum va fi disecat in fata publicului!

Un leu, fost rezident al Gradinii zoologice Odense din Danemarca, a fost ucis la inceputul acestui an si, de atunci corpul sau este pastrat in congelatorul de la zoo. Felina, perfect sanatoasa, a fost omorata doar pentru ca a fost considerata „surplus”, numarul leilor fiind deja prea mare si neputandu-se reloca catre alte gradini zoologce, dupa cum povesteste, pentru The Guardian, Michael Wahlberg Sorensen, ingrijitor la gradina zoologica daneza.Corpul leului a fost asezat intr-un congelator si, in cursul acestei saptamani, probabil miercuri, cand copiii iau vacanta de toamna – si viziteaza, de obicei,impreuna cu adultii, gradina zoologica – cei de la zoo vor sa dezghete animalul si sa-l disece in public. „Fii acolo cand un angajat al gradinii zoologice diseca un leu!” – anunta site-ul institutiei.

disecare 1
Foto de pe site-ul gradinii zoologice, de la o disectie mai veche. tot un leu este „materialul didactic”
In timp ce oamenii sunt deja indignati de demersul celor de la zoo, responsabilii gradinii zoologice sustin ca initiativa este una cu scop de invatare. Sorensen a spus chiar ca astfel de actiuni s-au mai facut si in trecut, iar oamenii au parut interesati. Spre exemplu, in 2014, gradina zoologica a ucis o girafa perfect sanatoasa – Marius – si, de asemenea, au disecat-o in fata copiilor. Apoi, ramasitele animalului au fost servita ca hrana leilor de la zoo.
autopsia publica a girafei Marius
autopsia publica a girafei Marius
copii privind autopsierea girafei
copii privind autopsierea girafei
 
imagine in care leii mancau ramasitele girafei Marius
imagine in care leii mancau ramasitele girafei Marius
 Aceste decese sunt inutile si reaprind dezbateri serioase pe tema estimarilor organizatiilor pentru apararea drepturilor animalelor care arata, potrivit The Dodo, ca, anual, in gradinile zoologice europene sunt ucise intre 3.000 si 5.000 de animale sanatoase. Desigur, nu toate dintre ele sunt disecate public!