Sari la conținut
Home » Șarpe cu două creiere complet dezvoltate! Descoperirea a fost făcută întâmplător / FOTO în articol

Șarpe cu două creiere complet dezvoltate! Descoperirea a fost făcută întâmplător / FOTO în articol

Șarpe cu două creiere complet dezvoltate! Un șarpe cu două creiere complet dezvoltate a fost descoperit întâmplător de Greyson Getty, angajat al companiei Rattlesnake Solutions. Exemplarul a fost găsit într-un cuib din statul american Arizona, potrivit Daily Star.

Greyson Getty a fost chemat să intervină pentru a elimina un cuib de șerpi aflat lângă un teren de golf din Scottsdale. Însă a fost uimit de ce a găsit acolo.

Șarpe cu doua capete

„A fost incredibil. Scosesem deja patru șerpi adulți și șapte pui din acea gaură. Chiar și pentru un profesionist ca mine, aceasta a fost o dimineață plină de adrenalină. Apoi am scos un șarpe cu clopoței cu două capete, care, mort sau viu, este extrem de rar, iar asta m-a umplut de entuziasm”, a povestit el.

Asemănător cu gemenii legați din alte specii, acestea sunt animale separate, cu două creiere complet dezvoltate

„Șerpii cu două capete pot apărea atunci când mai mult de un pui de șarpe iese dintr-un singur gălbenuș de ou, dar în unele cazuri, diferiți factori pot împiedica finalizarea acestui proces. Asemănător cu gemenii legați din alte specii, acestea sunt animale separate, cu două creiere complet dezvoltate, care împărtășesc un singur corp. Acest lucru poate crea probleme fiziologice evidente, care este probabil ceea ce a provocat moartea acestuia”, a explicat specialistul.

Șerpii cu clopoței  provoacă cele mai multe decese printre oameni, deși veninul lor este doar uneori letal. Mușcătura de șarpe provoacă dureri severe, vărsături, hemoragii și, uneori, chiar și insuficiență cardiacă.