Sari la conținut
Home » Sărbătoare în rezervația de zimbri din Hațeg! Cel mai tânăr exemplar a împlinit un an

Sărbătoare în rezervația de zimbri din Hațeg! Cel mai tânăr exemplar a împlinit un an

  • de

Sărbătoare în rezervația de zimbri din Hațeg! Cel mai tânăr exemplar a împlinit un an.

Romică, cel mai tânăr zimbru din Hațeg!

Rezervația naturală de zimbri din Hațeg, aflată în subordinea Direcției Silvice Hunedoara, are parte de momente cu totul speciale! Cel mai nou membru al său, Romică, tocmai a împlinit un an:

„Vi-l amintiți pe Romică? Acum un an venea pe lume și făcea furori cu drăgălășenia lui fiind cel mai nou membru al rezervației de zimbri de la Hațeg Ei bine, Romică a împlinit un anișor și este bine, sănătos, alături de mai multe fotografii cu micul zimbru. În această zi specială, Romică a fost răsfățat cu bunătăți pe care le-a împărțit cu mama lui, Spider Woman, de care este încă apropiat, dar şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului”, a fost scris într-o postare făcută de Romsilva pe pagina de Facebook.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

„Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, cu un minim de greutate înregistrat de 440 kg. Femelele sunt mai mici, între 320 și 640 kg.  Părul gri-maroniu, mai mare în partea din față a corpului. Ca și la alte erbivore, hrănirea ocupă între 50 și 80% din zi”, explică Romsilva.

Rezervația de Zimbri Hațeg se află în custodia Direcției Silvice Hunedoara, prin Ocolul Silvic Hațeg și are, în prezent, 9 exemplare. Se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare, acoperite cu păduri de carpeni,  stejari şi brazi . În prezent, mai sunt aproximativ trei mii de exemplare de zimbri în toată lumea.

Rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia. Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul (Bison bonasus).

Sărbătoare în rezervația de zimbri