746 Vizualizari

Șanse mari ca în 2014 să se înființeze Poliția Animalelor!

 
 
În structura Autorității Naționale Sanitare și Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) se va afla și Poliția Animalelor, care va trebui să-i verifice pe proprietarii de animale, urmând să-i sancționeze pe cei care nu le hrănesc sau le maltratează.
În noua organigramă a ANSVSA este prevăzută direcția Poliției Animalelor, care va trebui aprobată prin hotărâre de guvern.
Cu ce se va ocupa Poliția Animalelor?
În ceea ce urmează, ea va trebui să meargă în toate locurile unde sunt ținute animalele, începând de la ferme, până la pet shop-uri, incluzând grădini zoologice, circuri, precum și la locuințele deținătorilor de animale, a declarat pentru Mediafax, Kuki Bărbuceanu, consilier în cadrul Direcției Generale Control Oficial din ANSVSA, din care ar urma să facă parte și această nouă structură.
politia animalelor
Ce drepturi va avea noua structură?
Întâi și întâi, Poliția Animalelor va trebui să răspundă la toate sesizările, urmând să meargă în control și dacă va constata încălcarea legislației privind protecția animalelor are dreptul să aplice amenzi sau chiar să confiște patrupedele respective. În cazul în care oamenii legii apelează la confiscare va fi nevoie de adăposturi special amenajate. Drept pentru care, reprezentanții ANSVSA le propun reprezentanților de la consiliile județene să înfințeze în fiecare județ un adăpost cu cel puțin 15 locuri pentru animalele mari, a mai adăugat Bărbuceanu.
 
Cei de la Poliția Animalelor va trebui să verifice și transportul animalelor
Acesta este un alt aspect de care va trebui să se ocupe noua structură. Bărbuceanu a precizat în acest sens că „și în aceste condiții se înregistrează abuzuri”.
Poliția Animalelor va avea aceleași atribuții pe care le are ANSVSA în ceea ce privește bunăstarea animalelor, dar va funcționa ca o structură specializată pentru protejarea acestora.
(Andreea Brînzei)

2 Comentarii

  1. Cam tarziu.De mai multi ani se vb,dar nimic.Eu nu mai cred.Am mai auzit ca se infiinteaza,dar numai vorbe.Dupa ce au fost schingiuiti si omorati ,aceele suflete care sa nu aiba liniste nici pe lumea cealalta raposatu,ca de la el se trage.El a facut blocuri,a daramat casele oamenilor,sa construiasca blocuri, nu aveai voie sa iei animalul cu tine si multi ia lasat pe strada.Plus cine a urmat,nu a facut nimic si sau inmultit.Si mai am ceva pe suflet.Oare bunica copilasului de unde a pornit macelul asta,nu e trasa la raspundere? de ce?ea e principala vinovata,si pt copilas si pt aceste animale care sunt omorate asa cum stie toata lumea in chinuri.

  2. Politia Animalelor va trebui sa verifice si adaposturile publice, acolo unde se fac multe abuzuri legate de bunastarea animalelor, dar cum acestea apartin primariilor, deci tot unei institutii publice e greu de crezut ca amenzile vor fi pe masura.
    In Romania, insititutiile statului nu se verifica reciproc, asa cum este in tarile democratice, la noi este…cartel!
    Trebuiesc verificate si targurile de animale, unde au loc acte de cruzime la adresa cailor mai ales, cele mai multe targuri nu sunt autorizate, deci nu au un medic veterinar, iar primariile accepta tacit situatia pentru ca percep taxe.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X