Sari la conținut
Home » Șanse mari ca în 2014 să se înființeze Poliția Animalelor!

Șanse mari ca în 2014 să se înființeze Poliția Animalelor!

 
 
În structura Autorității Naționale Sanitare și Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) se va afla și Poliția Animalelor, care va trebui să-i verifice pe proprietarii de animale, urmând să-i sancționeze pe cei care nu le hrănesc sau le maltratează.
În noua organigramă a ANSVSA este prevăzută direcția Poliției Animalelor, care va trebui aprobată prin hotărâre de guvern.
Cu ce se va ocupa Poliția Animalelor?
În ceea ce urmează, ea va trebui să meargă în toate locurile unde sunt ținute animalele, începând de la ferme, până la pet shop-uri, incluzând grădini zoologice, circuri, precum și la locuințele deținătorilor de animale, a declarat pentru Mediafax, Kuki Bărbuceanu, consilier în cadrul Direcției Generale Control Oficial din ANSVSA, din care ar urma să facă parte și această nouă structură.
politia animalelor
Ce drepturi va avea noua structură?Întâi și întâi, Poliția Animalelor va trebui să răspundă la toate sesizările, urmând să meargă în control și dacă va constata încălcarea legislației privind protecția animalelor are dreptul să aplice amenzi sau chiar să confiște patrupedele respective. În cazul în care oamenii legii apelează la confiscare va fi nevoie de adăposturi special amenajate. Drept pentru care, reprezentanții ANSVSA le propun reprezentanților de la consiliile județene să înfințeze în fiecare județ un adăpost cu cel puțin 15 locuri pentru animalele mari, a mai adăugat Bărbuceanu.
 
Cei de la Poliția Animalelor va trebui să verifice și transportul animalelor
Acesta este un alt aspect de care va trebui să se ocupe noua structură. Bărbuceanu a precizat în acest sens că „și în aceste condiții se înregistrează abuzuri”.
Poliția Animalelor va avea aceleași atribuții pe care le are ANSVSA în ceea ce privește bunăstarea animalelor, dar va funcționa ca o structură specializată pentru protejarea acestora.
(Andreea Brînzei)