Sari la conținut
Home » Sanctuarul din Zărnești va primi doi urși bețivi

Sanctuarul din Zărnești va primi doi urși bețivi

  • de

Sanctuarul Libearty  din Zărnești, conform evz.ro, va găzdui o pereche de urși alcoolici care erau ținuți într-o cușcă a unui restaurant din Soci  care vor fi aduși în România pentru să fi tratați de alcoolism, căpătat ca urmare a faptului că toți clienții le dădeau să bea.

Costurile pentru transport și tratament, care se va desfășura în rezervația de la Zărnești, vor fi acoperite de Fundația Brigitte Bardot și de Big Hearts Foundation, informează TASS.

Animalele erau ținute într-o cușcă neîncăpătoare, lângă un restaurant cu specific gruzin din Soci, și erau „tratate” cu băutură de clienții localului.

În decembrie, patronul restaurantului declara că „berea este bună pentru urși din cauza climei de la Soci”. Cușca urșilor era plină cu cioburi de la sticlele sparte, gunoaie și resturi alimentare.

Un tribunal rus a dispus confiscarea urșilor la începutul acestei luni. Însă ei nu vor fi luați decât în martie, când hotărârea tribunalului intră în vigoare.

Ministrul rus al Naturii, Serghei Zenkov, a eclarat că nu are nimic împotrivă ca urșii să fie tratați „în străinătate”, de vreme ce nici o grădină zoologică din Rusia nu a fost dispusă să accepte cele două animale alcoolice.

citeste si: Sanctuarul de urși de la Zărnești – Libearty