Sari la conținut
Home » Sănătatea animalelor de companie în noul sezon. Lucrurile banale pe care trebuie să le verifici pentru a-i menține sănătoși și fericiți

Sănătatea animalelor de companie în noul sezon. Lucrurile banale pe care trebuie să le verifici pentru a-i menține sănătoși și fericiți

sursă foto: americanhumane.org

Soarele se întrezărește printre nori, temperaturile cresc, primăvara a venit în sfârșit! Pentru dumneavoastră, acest lucru înseamnă să scoateți crema de protecție solară și sandalele, dar primăvara poate fi, de asemenea, un moment bun pentru a trece printr-un „control de primăvară al sănătății animalelor de companie”. Iată câteva lucruri la care trebuie să fiți atenți pentru a vă menține câinele și pisica în formă și fericiți în acest sezon:

1. Începeți să luați măsuri de prevenire a viermilor de inimă

Boala viermilor de inimă este o boală potențial devastatoare care poate provoca insuficiență cardiacă și moartea dacă nu este tratată. Tratamentul este costisitor și poate fi dificil. Prevenirea este cheia în cazul viermilor de inimă. Dacă nu ați mai avut niciodată animalul dumneavoastră de companie pe un tratament preventiv, medicul veterinar va dori probabil să efectueze un test de sânge rapid pentru a se asigura că animăluțul nu are viermi la inimă înainte de a prescrie orice medicament.

2. Începeți un tratament preventiv împotriva paraziților externi

Unele zone ale națiunii necesită o prevenire a paraziților externi pe tot parcursul anului, dar dacă vă opriți în timpul lunilor reci de iarnă, acum este momentul să începeți din nou. Căpușele pot purta multe boli, dintre care unele pot fi periculoase, cum ar fi boala Lyme.

Infestarea cu purici în locuința dumneavoastră poate fi foarte costisitoare pentru a fi tratată și adesea necesită un exterminator. Unele companii de asigurări pentru animale de companie vor contribui chiar la acoperirea unei părți din prevenirea puricilor, căpușelor și a viermilor de inimă în cadrul planurilor lor de îngrijire de rutină. Prin prevenirea puricilor și căpușelor, animalul de companie și casa dumneavoastră vor fi mai sănătoase.

3. O excursie la frizieria canină

Temperaturile mai calde se pot traduce prin pierderea părului! Câinilor și pisicilor le place în mod natural să fie curați, dar uneori au nevoie de un pic de ajutor. Toaletarea poate fi făcută acasă sau cu un îngrijitor profesionist. În timpul iernii, este posibil să fi petrecut mai puțin timp afară cu patrupedul dumneavoastră, ceea ce poate însemna că unghiile lor nu s-au uzat așa cum se întâmplă vara. Asigurați-vă că mențineți unghiile tăiate pentru a preveni despicarea și ruperea lor.

4. Actualizați vaccinurile

Există o șansă bună ca vremea mai caldă să însemne mai multe excursii în locuri unde câinii sunt bineveniți. Dacă tu și cel mai bun prieten blănos al tău frecventați parcul pentru câini sau alte locuri publice, asigură-te că sunt la zi cu toate vaccinurile și deparazitările necesare.

5. Limitați expunerea la toxinele de primăvară

Primăvara este o perioadă obișnuită pentru a vă fertiliza gazonul. Asigurați-vă că folosiți produse sigure pentru animalele de companie și, totuși, țineți-vă animalul de companie departe de iarbă pe toată perioada recomandată. Înflorirea de primăvară poate fi frumoasă, dar unele plante și flori sunt toxice pentru animalele de companie.

6. Intrarea ușoară în activitate
Dacă tu și animalul tău de companie ați fost inactivi toată iarna, treceți încet la activitate. Începeți cu plimbări în lesă și sesiuni de joacă mai scurte și ajungeți treptat la activitate maximă. A începe totul deodată poate duce la leziuni și dureri musculare.

Paștele aduce adesea flori de crin; acestea sunt EXTREM de toxice pentru pisici, mai puțin pentru câini, dar expunerea trebuie totuși evitată. Deoarece accidentele și bolile se pot întâmpla oricând, chiar și în cazul celor mai atenți stăpâni de animale de companie, este o idee bună să luăm în considerare o asigurare pentru animalele noastre de companie.

Asigurarea de sănătate pentru animale de companie poate ajuta proprietarii de animale de companie să își permită cel mai bun nivel de îngrijire în situații care altfel ar putea fi periculoase.