Sari la conținut
Home » Sfaturi de toamnă: Cum putem elimina sau preveni infestarea cu paraziți externi?

Sfaturi de toamnă: Cum putem elimina sau preveni infestarea cu paraziți externi?

Sfaturi de toamnă: Cum putem elimina sau preveni infestarea cu paraziți externi?

A venit toamna, dar cest lucru nu înseamnă că am scăpat de sezonul paraziților externi. Și în acest frumos anotimp, puricii și căpușele sunt la fel de prezente și active ca în timpul verii. Așadar, animalele se pot contamina cu diverse boli de piele în timpul plimbărilor.

Indiferent de anotimp, puricii și căpușele sunt extrem de rezistente, iar blana câinilor devine o atracție pentru musafirii neinvitați.

Cum putem elimina sau preveni infestarea cu paraziți externi?

  • Fii mereu atent dacă apar schimbări în comportamentul câinelui și inspectează-l după fiecare ieșire în aer liber, insistând asupra lăbuțelor.
  • Pentru că prietenilor noștri canini le place să exploreze și sunt curioși, poți să previi afecțiunile de piele prin tratamente antiparazitare. Este important să folosești produse de bună calitate și doar recomandate de către specialiști. De exemplu, zgarda antiparazitară, pipeta antiparazitară (pentru protecție suplimentară). Foarte eficientă este și terapia cu șampon medicinal. De asemenea, trebuie atenție în ce privește alimentația sănătoasă și echilibrată, care asigură o imunitate mai mare.
  • În cazul în care observi răni anormale pe pielea animalului tău, consultă numaidecât medicul veterinar. El va ști ce tratament este potrivit pentru prietenul tău patruped și cât trebuie să dureze.
  • Nu uita că protejarea câinelui tău de paraziți, în orice anotimp, este secretul unei vieți sănătoase și lipsite de griji, potrivit cauta.vet.