Sari la conținut
Home » Câinele dvs. are căpușe sau purici? La ce semne trebuie să fiți atenți

Câinele dvs. are căpușe sau purici? La ce semne trebuie să fiți atenți

Ai un cățel bipolar?

Câinele dvs. are căpușe sau purici? Puricii și căpușele sunt probleme comune cu câinii, dar nu sunt inofensive. Acești paraziți se atașează de corpul câinelui, se hrănesc cu sângele lor și le creează o stare de disconfort. Iar uneor chiar îi pot îmbolnăvi.

Poate fi o experiență neplăcută – atât pentru dumneavoastră, cât și pentru animalul dvs. De aceea, trebuie să fiți atenți la semnele care pot arăta când câinele dvs. are căpușe sau purici.

Câinele dvs. are căpușe sau purici: Semne că are probleme de acest tip

Câinele dvs. are căpușe sau purici: Un câine micuț
Câinele dvs. are căpușe sau purici: Un câine micuț care stă și privește confuz

Deoarece puricii sunt mici și săritori, iar căpușele se sfundă în blana câinelui, este adesea dificil să le vedeți dacă nu știți la ce să fiți atenți.

Iată cinci semne clare că animalul dvs. găzduiește, fără să știe, unul sau mai mulți dintre acești paraziți:

Câinele dvs. se scarpină, își mușcă sau mestecă pielea. Puricii mușcă. Atunci când o fac, proteina din saliva lor provoacă o reacție alergică care face ca pielea câinelui să îl mănânce.

Câinele dvs. își pierde părul, în special în jurul gâtului și cozii. Acestea sunt locuri obișnuite în care puricii se ascund. Pe măsură ce câinele dvs. se scarpină pentru a-și calma mâncărimea, acest lucru poate provoca căderea părului.

Observați mici umflături roșii pe pielea câinelui dvs. Mușcăturile puricilor pot irita pielea câinelui dvs., provocând disconfort și dermatită.

Găsiți mici pete negre pe pielea câinelui sau în așternuturile lui. Aceasta este mizeria de purici, o combinație de masă de sânge și fecale de purici.

Câinele dvs. dezvoltă febră, devine letargic sau își pierde pofta de mâncare. Căpușele transmit boli periculoase, precum boala Lyme. Puricii pot provoca anemie și transmit viermi intestinali.

De ce sunt periculoși?

Niciunul din acești paraziți nu este dorit. Dar în comparație, căpușele sunt mult mai periculoase decât puricii.

Puricii pot răspândi viermi intestinali și anemie. În plus, saliva pe care o lasă în urmă când mușcă poate provoca dermatită. Dacă suspectați că câinele dvs. are purici, consultați-vă medicul veterinar. Deoarece acești paraziți se înmulțesc atât de repede, puteți avea o infestare în casă în foarte scurt timp. Medicul veterinar vă poate recomanda un tratament și modalități de a scăpa de purici și de ouăle pe care le depun în întreaga casă.

Căpușele răspândesc boli precum boala Lyme. De aceea este important să verificați câinele în mod regulat pentru căpușe, în special dacă petrece timp în zone cu multă iarbă.

Vestea bună este că poate dura până la 48 de ore pentru ca câinele dvs. să contracteze bacteriile care provoacă boala Lyme. Ceea ce înseamnă că prin controal regulate pot fi prevenite multe dintre efectele secundare mai periculoase.

Câinele dvs. are căpușe sau purici: Sfaturi pentru prevenirea puricilor și căpușelor

Deși nu există o metodă sigură de a vă proteja câinele de purici și căpușe, puteți minimiza riscul:

Dacă aveți curte, mențineți gazonul bine îngrijit. Puricii și căpușele preferă să trăiască în iarbă înaltă. Ambii paraziti preferă condițiile umede și umede.

Verificați regulat câinele dvs. pentru semne de activitate a paraziților. Contactați medicul veterinar imediat dacă bănuiți că a contractat o boală ca urmare a acestora.

Din fericire, infestările cu purici pot fi eradicate și căpușele pot fi îndepărtate destul de ușor. Atâta timp cât luați măsurile de precauție potrivite și verificați regulat animalul de companie pentru semne și simptome, puteți proteja toți membrii familiei de disconfortul și bolile pe care acești paraziți le provoacăm potrivit pawtracks.com.