De 1091 Vizualizari

Sa salvam albinele! Putem face asta! SEMNEAZA PETITIA!

Albinele dispar. Fiecare a treia inghititura din toata hrana noastra depinde de aceste creaturi harnice, care acum colapseaza intr-o ploaie de pesticide toxice, chimicale de 6.000 de ori mai toxice decat DDT-ul!

Dar, in sfarsit, Statele Unite ar putea sa actioneze si sa interzica otravurile care le omoara.

Pentru ca, avem insa nevoie de albine pentru stabilitatea surselor noastre de hrana. Albinele sunt responsabile pentru polenizarea a 70 din 100 de recolte din toata lumea. Uniunea Europeana a interzis deja neonicotinoidele din cauza efectelor periculoase pentru populatiile de albine. Cum poate guvernul american sa justifice folosirea constanta a acelorasi chimicale despre care guverne si oameni de stiinta din toata lumea au descoperit ca joaca un rol major în colapsul coloniilor de albine? In doze mari neonicotinoidele cauzeaza moartea prin paralizie. Multiple studii stiintifice confirma chiar si faptul ca si expunerea la doze mici afecteaza functiile motorii, cele care se ocupa de navigatie precum si memoria albinelor. EPA trebuie sa actioneze inteligent si sa suspende complet folosirea acestor chimicale periculoase.

„Daca reusim sa obtinem o interdictie in Statele Unite, vom crea un efect de bulgare de zapada in toata lumea, care ne va ajuta sa scapam de aceste chimicale. Hai sa fim vocea care opreste colapsul albinelor in lumea intreaga”, anunta cei de la avaaz.org, care au lansat in acest sens si o petitie…

Neonicotinoidele – pesticidele care ameninta albinele – sunt neurotoxine cu care se stropesc peste 100 de milioane de acri de suprafete agricole, ferme, pajisti si gradini din Statele Unite. Albinele nu le pot evita, pentru ca sunt peste tot. Se imprastie in sol si apa si nu pot fi curatate de pe mancare. Un studiu guvernamental a gasit urme de neonicotinoide in 29% din hrana bebelusilor!

Statele Unite ia in considerare o actiune dupa ce au publicat un studiu care demonstreaza ca cele mai comune neonicotinoide sunt „foarte toxice pentru albinele adulte”. Dar, fara suficienta presiune pusa, guvernul ar putea doar sa limiteze utilizarea acestor toxine – desi studiile dovedesc ca si în doze mici, aceste substante afecteaza procesele de memorie, cele motorii si sistemele de invatare ale albinelor. De aceea, acum este momentul ca milioane de voci sa ceara Agentiei de Mediu a Statelor Unite si Casei Albe sa interzica in totalitate utilizarea acestor chimicale periculoase.

SEMNEAZA PETITIA AICI!

Un singur comentariu

  1. Neurotoxine nu sunt periculoase doar pentru albine. Reducerea materiei cenusii se datoreaza acestor neonicotinoidele.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X