Sari la conținut
Home » Rusia se confruntă cu cel mai mare dezastru ecologic. Armata, vinovată pentru moartea animalelor marine?

Rusia se confruntă cu cel mai mare dezastru ecologic. Armata, vinovată pentru moartea animalelor marine?

Armata, vinovată pentru moartea animalelor marine! O plajă din regiunea Kamceatka, Rusia, arată ca după război. Foci, caracatițe, pești, stele de mare și multe specii de moluște au ajuns pe țărmurile peninsulei , unde au fost observate de localnici. Din nefericire, multe dintre ele erau moarte, scrie publicația Siberian Times, citată de Europa Liberă.

Valurile Oceanului Pacific, cândva o atracție pentru surferii locali și turiști, prezintă acum un miros toxic puternic, iar apa are o culoare gălbuie.

Localnicii au spus că după ce au intrat în contact cu apa au simțit o senzație de usturime la ochi, au prezentat migrene puternice, cu febră, dureri în gât și senzație de pierdere a vederii. Aceste simptome pot indica otrăvirea cu fenol, atrage atenția organizația Greenpeace Rusia.

În urma acestui dezastru, un oficial local a cerut o anchetă și a avertizat oamenii să evite plajele din regiune, iar Greenpeace Rusia spune că poluarea apei ar putea fi legată de exercițiile militare desfășurate săptămâna trecută în regiune.

Facem tot ce ne stă în putință pentru a salva oceanul

„În amonte există un teren unde se desfășoară antrenamente militare. Știind modul în care funcționează sistemul trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a salva oceanul și pentru a ne apăra de o catastrofă în viitor”.

Ministerul rus al Apărării a declarat, pe 3 octombrie, că Flota Pacificului nu a avut nicio implicare privind situația de pe plaje.