Sari la conținut
Home » Românii oferă ajutor animalelor de companie deținute de ucraineni. Peste 10.000 de acțiuni

Românii oferă ajutor animalelor de companie deținute de ucraineni. Peste 10.000 de acțiuni

Asociația Red Panda oferă ajutoare animalelor refugiate din Ucraina. Odată cu venirea cetățenilor ucraineni la noi în țară, o parte dintre ei au solicitat asistență pentru animalele lor de companie, iar asociația Red Panda nu a stat pe gânduri și le-a oferit ajutor gratuit refugiaților.

Prin proiectul derulat în perioada aprilie – august 2022, intitulat „Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina“, asociația Red Panda a realizat peste 10.000 de acțiuni destinate ajutorului animalelor de companie deținute de cetățenii ucraineni.

Asociația Red Panda oferă ajutoare animalelor refugiate din Ucraina, iar acțiunea a constat în: voluntarii asociației Red Panda au fost prezenți zilnic în centrul Romexpo, cât și la Centrul de Adopții Red Panda, cu sprijin în consilierea și îndrumarea stăpânilor, cu oferirea de porții de mâncare pentru diferite animale de companie, dar și cu asigurarea unui sprijin medical variat pentru aceste animale.

 „Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina“ este derulat prin programul În StareDeBine

#ÎNSTAREDEBINE este un program de finanțare anual ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România.

Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, potrivit instaredebine.ro.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții grupurilor vulnerabile și a comunităților din care acestea fac parte, prin sprijinirea inițiativelor din domeniile Cultură, Sport sau Viaţă Sănătoasă care au un impact pozitiv asupra acestora.

„Ajutor pentru animalele refugiate din Ucraina” este proiectul dedicat animalelor de companie prin programul ÎnStareDeBine, în cadrul apelului #InStareSaAjut 2022, componenta Granturi Rapide, conform red-panda.ro.

Inițiatorii proiectului sunt cei de la Kaufland Romania și Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Concret, pe parcursul a patru luni, asociația a realizat următoarele:

  • a oferit peste 6.400 de porții de mâncare pentru cățeii, pisicile, hamsterii și iepurașii refugiați din Ucraina;
  • a asigurat sprijin medical variat pentru 300 de animale de companie, de la vaccinuri de bază până la tratamente complexe, decisive pentru viața animalelor;
  • a consiliat și a îndrumat peste 3.200 de cetățeni ucraineni deținători de animale de companie;
  • a dăruit peste 2.500 de accesorii esențiale: hamuri, lese, cuști de transport, nisip/talaș igienic etc.;
  • a găzduit temporar 15 animale de companie până la reunirea cu familiile lor ucrainene

10 ONG-uri au fost selectate pentru finanțare, iar asociația Red Panda a fost unul dintre ele prin proiectul „Ajutor pentru animalele refugiate din România”.

„Selectarea proiectului nostru echivalează cu recunoașterea eforturilor făcute de refugiații ucraineni care, deși au fost nevoiți să parcurgă zile întregi printre obuze și explozii, nu și-au abandonat animalele de companie.

Am cunoscut sute de astfel de oameni și animăluțele lor. Nu și-au pus problema nicio secundă să se despartă de ei, dar asta nu înseamnă că le-a fost ușor, sau că le este ușor aici, în România.

Astfel, prin proiectul nostru, eforturile supraomenești făcute de proprietarii animalelor, pentru a nu se despărți de animalele lor de companie, este onorat, recunoscut și aplaudat.

Suntem atât de recunoscători că i-am putut ajuta, pe ei și pe animăluțele lor”, a declarat Delia Pîrvu, unul dintre fondatorii Red Panda.