De 1005 Vizualizari

Rezultate promitatoare pentru un vaccin anti-HIV, testat pe maimute

Un vaccin experimental impotriva HIV, virusul imunodeficientei umane, care declansează SIDA, a fost testat recent pe un grup de maimute si a generat rezultate promitatoare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite, informeaza 20minutes.fr., preluat de Mediafax.

Studiul cercetatorilor americani a fost publicat zilele trecute in revista Science. Acest vaccin „in doi pasi” consta, intr-o prima etapa, in pregatirea sistemului imunitar cu ajutorul unui agent patogen, iar apoi in stimularea sa cu o proteina care se gaseste in membrana HIV. Noua metoda ar putea deveni, potrivit autorilor studiului, cea mai buna strategie de protejare a oamenilor impotriva infectarii cu acest virus.

maimuta 2

 

Pentru a masura efectele serului testat, cercetatorii au injectat mai intai maimutele cu un vaccin impotriva unui adenovirus (virusuri asociate cu numeroase infectii umane), cu scopul de a „trezi” sistemul imunitar. In a doua etapa, medicii americani au administrat animalelor o a doua doza de vaccin care a continut de aceasta data o forma purificata a proteinei care alcatuieste membrana HIV, declansand astfel o reactie mai viguroasa din partea celulelor imunitare.

Potrivit rezultatelor preliminare, vaccinul a permis obtinerea unei protectii totale pentru jumatate din cele 12 maimute contra unei infectari cu virusul imunodeficientei simiene (SIV), care este similar virusului imunodeficientei umane (HIV). Astfel, noua cercetare a aratat ca exista o asociere foarte puternica intre capacitatea de protectie a acestui vaccin si numarul de anticorpi produsi de organism pentru a combate virusul invadator.

Dan Barouch, profesor de virusologie la Universitatea Harvard din Statele Unite, coordonatorul studiului, considera ca noua metoda „deschide calea spre evaluarea unui vaccin valabil pentru oameni”.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X