Sari la conținut
Home » Care sunt cele mai politicoase maimuțe?

Care sunt cele mai politicoase maimuțe?

Care sunt cele mai politicoase maimuțe?

Care sunt cele mai politicoase maimuțe? Cercetătorii americani au descoperit că saguinii, o specie de maimuțe mici din America de Sud cu smocuri de păr la urechi, folosesc o formă de politețe în comunicarea lor, asemănătoare cu cea observată la oameni.

Această descoperire deschide noi perspective asupra evoluției comunicării în lumea animală.

Care sunt cele mai politicoase maimuțe?

Acestea sunt niște maimuțe mici și adorabile, care s-au dovedit a fi foarte educate. Saguinii sunt cunoscuți pentru vocalizările lor și au un mod distinct de a comunica.

Pentru a investiga mai mult această comunicare, cercetătorii au înregistrat sunetele emise de aceste maimuțe în timp ce comunicau între ele, ascunzându-se în spatele unei cortine.

Au observat că, în timpul interacțiunilor lor, saguinii așteptau ca unul dintre ei să termine de comunicat înainte de a răspunde, la fel cum o fac oamenii într-o conversație obișnuită.

Așteptarea politețe pentru a permite celuilalt să-și încheie discursul înainte de a răspunde este un aspect important al conversației umane.

Cimpanzeii, rudele mai apropiate ale oamenilor în ceea ce privește evoluția, utilizează în principal gesturi pentru a comunica

Ceea ce face ca acest comportament observat la saguini să fie remarcabil. Se credea că această trăsătură specific umană nu se regăsește în rândul altor primate, precum cimpanzeii.

Cimpanzeii  sunt rudele mai apropiate ale oamenilor în ceea ce privește evoluția. Utilizează în principal gesturi pentru a comunica și nu au dezvoltat un sistem vocal complex. Așadar, politețea și așteptarea în conversație nu par să fie trăsături moștenite de la strămoșii noștri comuni cu cimpanzeii.

Această descoperire aruncă o lumină nouă asupra modului în care comunicarea umană și comportamentul social au evoluat și au fost influențate de diferite trăsături ale strămoșilor noștri.

Studiul asupra comunicării la alte specii poate oferi o perspectivă mai cuprinzătoare asupra evoluției noastre și a altor trăsături comportamentale umane, conform observatorulph.ro.

Etichete: