Dacă prietenul tău cel mai bun nu se înţelege bine cu căldura şi adoră să fugărească pe podeaua din bucătărie cuburi de gheaţă, avem reţeta perfectă pentru el: îngheţată din iaurt! Această reţetă conţine fructe (deci, vitamine şi fibre) şi iaurt (deci, calciu şi proteine), alimente foarte bune pentru sănătatea câinelui tău.

Notele Vet-Chef-ului:

–         Această reţetă necesită iaurt light, cu cât mai puţină grăsime. E cea mai sănătoasă variantă pentru patrupezi şi e singura opţiune în cazul câinilor supraponderali.

–         Această reţetă e foarte bună şi pentru copii!

Ingrediente:

–         200 grame de iaurt slab

yogurt

–         1 cană de suc de fructe – sau pasate în blender –  fără adaos de zahăr (fructe de pădure, mere, caise, pepene etc.)

–         Jumătate de cană cu morcov ras.

forest fruit

Cum se prepară:

1.     Se amestecă iaurtul, sucul de fructe şi morcovul ras într-un bol de mărime medie. Amestecă până când compoziţia devine omogenă, iar ingredientele sunt bine amestecate.

2.     Pune mixtura într-o formă pentru cuburi de gheaţă (sau în pahare mici de unică folosiţă, ori în forme geometrice mici).

3.     Lasă la îngheţat, în congelator, timp de 6-8 ore.

Şi e gata! Îngheţata pentru căţei poate fi cea mai delicioasă recompensă, dar există câteva reguli pe care trebuie să le urmaţi, pentru a evita o îmbolnăvire:

SFATURI IMPORTANTE!

–     Niciodată nu îi daţi un aliment foarte rece imediat după joacă (sau când e încins) deoarece dezvolta afecţiuni grave ale sistemului digestiv sau pulmonar.

–    Aceste gustări nu pot înlocui hrana de câine.

–     Excesul de proteine din iaurt poate provoca dermatite câinilor foarte sensibili. Dacă apar simptome, adresaţi-vă medicului veterinar.

 

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da