Sari la conținut
Home » Respins doar pentru că s-a născut cu unele probleme! Soarta unui cățeluș ambițios

Respins doar pentru că s-a născut cu unele probleme! Soarta unui cățeluș ambițios

  • de

Respins doar pentru că s-a născut cu unele probleme! Soarta unui cățeluș ambițios.

Nevoile speciale ale unui patruped nou-născut, motiv de abandon pentru un stăpân!

Un cățel născut cu nevoi speciale a fost imediat abandonat de către stăpânul său, care nu a dorit să se complice și să îi salveze viața patrupedului. Pe nume Herbie, Bulldogul francez are aproximativ 10 săptămâni şi suferă de hidrocefalie, o boală care se caracterizează prin acumularea de lichid în creier. Când a fost dus la Road Dogs & Rescue era foarte slăbit şi abătut.

Potrivit thedodo.com, deşi este încă foarte mic, adăpostul a decis totuşi să înceapă tratamentul, deoarece Herbie este foarte hotărât. „Two Hands Four Paws”, este o clinică specializată în reabilitare canină, noua casă temporară a micuțului patruped.

Adăpostul l-a dus pe micuţul Herbie la un medic veterinar specializat în neurologie, care i-a dat tratament pentru a-l ajuta la reducerea cantităţii de lichid din creier.

„Până în prezent, Herbie s-a menţinut cu căţel fericit şi curajos – singurul impediment fiind acela că pur şi simplu nu poate sta pe propriile picioare sau merge din cauza lipsei de echilibru”, a declarat Nikki Carvey, reprezentanta echipei de salvare într-un interviu.

Chiar şi după toate provocările pe care i le-a dat viaţa, Herbie este un câine foarte fericit:

„El ne iubeşte în felul său, ronţăindu-şi degetele şi jucându-se cu mingea”, povesteşte Nikki. „Are un caracter minunat, aşa că am decis că ar trebui să înceapă şedinţele de kinetoterapie”, a mai adăugat aceasta.

În ciuda obstacolelor pe care le are zilnic de depăşit, Herbie rămâne optimist şi demonstrează tuturor că are o voinţă uriaşă.

„Scopul nostru este de a-l face să stea pe picioare şi să meargă singur, astfel încât calitatea vieţii să i se îmbunătăţească”, a spus Carvey. „Deci, sper că operaţia de la 6 luni îi va oferi posibilitatea de a trăi o viaţă mult mai lungă şi mai fericită”, a spus ea.

 

Şi, desigur, se antrenează cu ajutorul unui scaun special cu rotile care îl ajută să-şi păstreze musculatura în formă. Printre alte activităţi, voluntarii depun toate eforturile ca membrele să-i devină mai puternice.