Renumit jurnalist, observaţie ironică cu privire la transmiterea noului coronavirus de la animale la om!

Prof. dr. Emanoil Ceauşu a făcut mai multe afirmaţii explozive cu privire la transmiterea noului coronavirus de la animale la om. În acest sens, jurnalistul Val Vâlcu a intervenit și a făcut o observație ironică cu privire la acest subiect extrem de controversat.

S-a demonstrat transmiterea la animal la animal

”Dacă ne întoarcem la această nouă boală, COVID-19, acum se manifestă pandemic, dar, foarte sigur, în anii următori, va deveni o boală endemică cu un virus specific uman. De la animale s-a transmis la om, dar de la om a început să se transmită la animale, în special la feline, pisici, lei, tigri, mai greu la câini.”

Animalele de companie ar putea deveni un rezervor extrauman al acestui virus

„S-a demonstrat transmiterea la animal la animal. Încă nu s-a dovedit transmiterea de la aceste animale la om, dar cine ştie ce va fi în anii viitori. Sunt cercetători care încep să considere că animalele de companie ar putea deveni un rezervor extrauman al acestui virus, deocamdată fără importantă pentru că nu s-a demonstrat încă transmiterea de la ele la om”, a declarat Prof.dr. Emanoil Ceaușu, în cadrul unei dezbateri online, prilejuită de lansarea volumului ”Pandemia Covid-19 în România”.

După aceste declaraţii, jurnalistul a mai făcut o observație: „Aş face o observaţie, dle profesor Ceauşu. În mod sigur, animalele care nu îşi pun mască în autobuz transmit virusul”, a încheiat Val Vâlcu, potrivit DC News.