De 1985 Vizualizari

Renii din Finlanda, protejați de accidente cu ajutorul “neoanelor”!

Unele idei par nebune, dar sunt foarte BUNE!

Sa vezi si sa nu crezi…

reni 2

Pentru a reduce numărul accidentelor rutiere în care sunt implicați renii, oficialitățile din Finlanda au găsit o soluţie. Coarnele tuturor acestor animale vor fi vopsite cu o nuanță de verde fosforescent pentru ca șoferii să le observe din timp.

Crescătorii de reni încearcă cu disperare să-și protejeze animalele, iar pentru asta accepta ca renii lor sa fie „coafati” cu o noua culoare a coarnelor. În Laponia, aproape tot timpul  este întuneric în perioada iernii polare, iar conducătorii auto pot evita accidentele văzându-i din timp. Mai rau este ca din toate solutiile, aceasta e cea mai buna si din cauza hotilor, care fura semnele rutiere care avertizează şoferii de prezenţa acestor animale,  pentru a le vinde turistilor ca suveniruri.

În timp ce Membrii Asociaţiei Finlandeze a Crescătorilor de Reni sunt încă la început cu această metodă, crescătorii de reni din Norvegia utilizează deja mici marcaje aplicate pe coarnele acestor animale.

(Maria Mocanu)

Tags:

,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X