Sari la conținut
Home » Remedii simple, de casă pentru curățarea acarienilor din urechile pisicii

Remedii simple, de casă pentru curățarea acarienilor din urechile pisicii

Pisicuță care face baie; sursă foto: cupisici.ro

Dacă pisicuța ta se scarpină mult la urechi și observi semnele unei infestări minore cu acarieni, poți încerca câteva remedii casnice ușoare pentru acarieni. Începeți prin a curăța foarte atent canalul urechii și apoi tratați-vă pisica și casa cu această procedură simplă. Rețineți că, dacă problema acarienilor este gravă, ar trebui să programați imediat o vizită la medicul veterinar.

Remedii de casă pentru acarieni

Aveți câteva opțiuni de luat în considerare atunci când căutați remedii de casă pentru acarienii din urechea pisicii dumneavoastră. Cel mai bun mod de acțiune este să discutați mai întâi cu medicul veterinar despre acestea pentru a vă asigura că pisica dvs. poate fi tratată în siguranță acasă.

Miticid pentru urechi fără prescripție medicală

Aceste picături antiacarieni pentru urechi pot fi achiziționate de la majoritatea magazinelor de animale de companie și online. Unele mărci pot conține piretrine și butoxid de piperonil care sunt pesticide. Acestea nu ar trebui să fie folosite pentru pisicuțele cu vârsta sub 12 săptămâni și discutați cu medicul veterinar înainte de a le folosi la pisicile în vârstă, bolnave sau gestante.

Oțet de cidru de mere și cidru de mere

O metodă naturală de ucidere a acarienilor din urechi este realizarea unui spray simplu folosind o soluție 50/50 de oțet de mere și apă. Sprayul trebuie folosit de două ori pe zi, timp de cel puțin o săptămână, în interiorul și în jurul urechilor pisicii, pentru a ajunge la toate zonele infectate.

Oțetul de cidru de mere poate fi eficient pentru infestările ușoare, deoarece este cunoscut ca fiind un bun ingredient antifungic și antibacterian, dar nu va fi eficient pentru o creștere mai intensă a acarienilor din urechi.

Rădăcină de măceș galben

Această rădăcină are o serie de proprietăți medicinale, inclusiv aceea de a funcționa ca antiinflamator. Puteți face o soluție din 10 picături de extract la o lingură de apă și o puteți aplica pe urechile pisicii înmuind în ea tampoane de bumbac pe care le țineți ușor în urechile pisicii, astfel încât soluția să îmbrace zonele afectate. Acest lucru trebuie făcut pentru o perioadă de două săptămâni, din două în două zile.

Utilizarea uleiurilor

Atât uleiul de măsline, cât și cel de nucă de cocos pot fi folosite pentru a elimina acarienii din urechi, încălzind puțin ulei astfel încât să fie cald la atingere, dar nu fierbinte. Aruncați aproximativ opt până la 10 picături în urechile pisicii dumneavoastră și masați ușor uleiul.

Unii proprietari de pisici vor amesteca în uleiul de măsline niște usturoi zdrobit în timp ce îl încălzesc, deoarece atât mirosul de usturoi, cât și uleiul sunt un repelent pentru acarieni. Un alt ulei care este folosit des este uleiul mineral, pe care îl puteți folosi cu câteva picături la fel ca uleiul de măsline, sau puteți înmuia un tampon de vată în ulei mineral și să presați bilele pe interiorul urechilor pisicii dumneavoastră, astfel încât zona să se satureze înainte de a îndepărta bilele de vată.

Remedii naturale împotriva acarienilor din urechi

Puteți încerca, de asemenea, unele remedii pre-preparate împotriva acarienilor din urechi disponibile la vânzare online și prin magazinele holistice de produse pentru animale de companie. Ears All Right de la Ark Naturals este o soluție de curățare care poate trata acarienii din urechi.

Este făcută în întregime din plante de calitate umană și poate fi folosită atât pentru spălarea obișnuită a urechilor, cât și pentru tratarea acarienilor. Compania susține că formula a fost creată de o echipă de medici veterinari, biochimiști și oameni de știință, potrivit lovetoknowpets.com.