Remedii pentru un câine agresiv la mâncare. Ce poți face ca să scapi de problemele care îți dau bătăi de cap

Remedii pentru un câine agresiv la mâncare. De fiecare când te apropii de câine în timp ce mănâncă sau de castronul de mâncare, latră, mârâie sau te mușcă. Acest comportament se poate remedia, spune Daniel Oghina.

Afla care sunt metodele prin care te poți apropia de bolul de mâncare:

De Ce Refuză Câinele Mâncarea și Nu Mânâncă Nimic?

Când un câine refuză să mănânce, cei mai mulți stăpâni de câini devin foarte emoționali și foarte triști în privința asta, sau îl compătimesc.

Dacă câinele e deja instabil și omul îl compătimește, îi alimentează acea stare și nu mai contează ce i se spune.

Poți să compătimești un câine care refuză mâncarea? Da. Îl ajuți așa? Nu.

Desigur, e bine să excluzi o problemă de sănătate, de aceea, poți ajuta câinele cu un consult la medicul veterinar.

Câinele va simți starea ta de spirit negativă și nu va înțelege de ce ai starea respectivă sau ce s-a întâmplat.

Ceea ce va simți de la energia ta este că e ceva în neregulă cu mâncarea și că îl forțezi să mănânce ceva „rău”, care are o energie negativă.

Când un câine simte că nu ești șef în casă, preia conducerea. Din acest moment apar astfel de comportamente în care câinele decide ce să mănânce. Practic rolul tău de stăpân nu mai este recunoscut de către câine.

Nu știe că îți pare rău de el, că poate mâncarea nu e suficient de gustoasă. Asta se traduce ca slăbiciune, în lumea lor.

Simte energia pe care o emani din clipa în care sosesc.

Nu spun să nu suferi dacă ceva rău se întâmplă în viața ta. E important să jelești, dar încerca să o faci într-un mod sănătos.

Câinele va reflecta energia și emoțiile. În loc să compătimești câinele, încercă să fii un șef perseverent. Trebuie să treci de la compătimire la sentimentul pozitiv al salvării.

De aceea stimularea poftei de mâncare la câini se poate realiza printr-o lungă plimbare. Nu există suplimente, vitamine sau medicamente pentru pofta de mâncare la câini. Cel mai bun „medicament” este plimbarea.

Dacă câinele nu vrea să mai mănânce este o opțiune să-l lași flămând, astfel încât să-i vină pofta de mâncare ulterior. Însă eu consider că plimbarea cu câinele te va ajuta mult mai mult decât înfometarea acestuia.

În linii mari, un câine nu va supravețui fără mâncare mai mult de 3 până la 5 zile.

Touși, depinde de starea de sănătate a câinelui. Câinii care sunt bolnavi, slabi, prea tineri, prea bătrâni nu vor supravețui 2 zile fără mâncare și vor necesita îngrijiri medicale.

Un câine mănâncă iarbă, pietre, pământ, găini, hârtie, sau orice altceva necomestibil, deoarece mintea lui e frustrată din lipsă de ocupație.

De asemenea, un alt motiv al apariției acestui comportament ar putea fi și lipsa de minerale și vitamine, motiv pentru care e necesar să-i faci câinelui un examen medical complet și un set de analize pentru a exclude această ipoteză.

Dar, în cele mai multe cazuri, comportamentul neobișnuit este cauzat de lipsa exercițiului zilnic cu câinele.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da