De 12823 Vizualizari

Recunosc PISICILE vocea stăpânilor? Uite ce spun cercetătorii

Recunosc pisicile vocea stăpânilor? Uite ce spun cercetătorii japonezi

Iubitorii de pisici  încearcă mereu să afle cât mai multe informaţii pentru a-i cunoaşte mai bine. Când vorbeşti cu pisica te aude, dar nu vrea să răspundă! Aceasta este concluzia unor cerecetători de la Universitatea din Tokyo, Japonia.

Aceştia au arătat că mâţele recunosc vocea stăpânilor, doar că sunt foarte încăpăţânate şi răspund când sunt strigate de stăpânul lor numai când vor ele, scrie Time.com.

Timp de opt luni, cercetătorii au studiat comportamentul pisicilor domestice, dorind să afle dacă acestea recunosc şi răspund la vocea stăpânilor, atunci când aud mai multe glasuri. După studiul efectuat, s-a demonstrat că acestea recunosc vocea persoanelor familiei din care fac parte. Dintre felinele monitorizate, doar 10% dintre ele au răspuns la apelul stăpânilor, mişcând capul şi urechile. Acest comportament arată că răsfățatele feline au o relaţie deosebită faţă de persoanele care le îngrijesc.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X